Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La CUP Riudoms demana tenir més participació en l'equip de govern

Informen que l'equip de Govern no els van deixar utilitzar el Saló de Plens
Acte de valoració de la CUP Riudoms | Cedida

 

El grup municipal de la CUP Riudoms ha fet un balanç de la seva candidatura política i ha posat sobre la taula les mancances del PDeCAT, així com «l'ús abusiu de poder que han tingut» en vers la CUP, explica la formació política. Tanmateix, ha volgut fer referència a totes aquelles accions que el grup polític que havien aconseguit per Riudoms i per tenir més representació al govern riudomenc.

 

Oposició real al Plens

Els regidors cupaires van explicar, el passat dissabte 19 de gener, els objectius assolits, els impediments del govern del PDeCAT Riudoms i totes les tasques desenvolupades durant la seva legislatura des de l'any 2015 fins al 2019. El grup municipal va expressar que en aquests moments han aconseguit que en els Plens Municipals es fes oposició real, ja que segons la formació «és difícil fer un seguiment del govern, ja que les preguntes al Ple es responen al cap de dos mesos». D'altra banda, la CUP Riudoms afegeix que «poden passar fins a 8 mesos entre la primera pregunta i la segona resposta aclaridora».

 

Roser Torres i Pere Campíñez, representants de la CUP Riudoms | Cedida

 

Més partícips «a l'hora de treballar pel poble»

Per contra, la CUP Riudoms es queixa de la poca participació que ha tingut en els plans, encara que ha pogut participar en l'elaboració del Pla de Joventut i parcialment al de Nucli Antic, no ha estat cridada a participar al Pla de Comerç i Turisme. Per aquest motiu han demanat en reiterades ocasions que l'equip de govern els fes més partícips «a l'hora de treballar pel poble», informa la formació política. 

 

Ús abusiu dels espais públics

La CUP Riudoms explicava que no estava satisfeta amb el contacte que ha mantingut durant la legislatura amb la ciutadania i entitats, i el fet «de no haver canviat dinàmiques caciquils del PDeCAT». Tanmateix, els regidors van explicar que l'equip de Govern no els van deixar utilitzar el Saló de Plens de l'Ajuntament de Riudoms «al·legant que era un espai per a actes institucionals o de govern», expliquen.

 

L'Ajuntament de Riudoms. | Cedida

 

Afirmen que al Saló de Plens «es realitzen reunions de tota mena, des dels voluntaris a la cavalcada de Reis fins a reunions internes de la Comissió de Barraques». Afegeixen que l'equip de govern, «utilitza els espais de tots els riudomencs com si fossin casa seva».

 

El govern no informa als grups polítics

Roser Torres i Pere Campíñez, són els representants de la ciutadania riudomenca des del maig de 2015 amb el programa de la CUP, i van informar de la valoració de la legislatura. En aquest àmbit, també van fer referència al fet que l'equip de govern de Riudoms no té informats als grups polítics de les tasques institucionals. Fent referència que normalment s'assabenten de les qüestions que no han de ser votades a la mateixa vegada que la resta de riudomencs, i si és una qüestió que ha de passar per votació tan sols els informen 48 hores abans.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris