PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Tradició i orígens, el més esperat de la Festa Major de les Borges del Camp

El programa de la Festa Major presenta un format que té en compte totes les edats i que potencia els actes més tradicionals, com la Tronada i l'Arribada
Imatge de l'Arribada en honor a la Mare de Déu de la Riera a les Borges del Camp 2017 | TarragonaDigital.com

 

Aquest dissabte, dia 25 d'agost, arrenca l'esperada Festa Major de les Borges del Camp, una festa considerada Festa d'Interès Nacional que vol rememorar els actes més tradicionals i els orígens que identifiquen a les Borges com a poble: la Tronada i l'Arribada. Entorn aquests actes, els més esperats, la Festa Major presenta una programació amb actes consolidats que té en compte totes les edats i vol fomentar la cohesió social i la convivència entre veïns.

 

La Tronada i l'Arribada, els actes més esperats de la Festa Major 

Sens dubte, la jornada més destacada i multitudinària serà la del divendres dia 7 de setembre. A la una del migdia, se celebrarà la Tronada, amb l'aviada per l'home i la dona més grans de la localitat, el repic de campanes i l'actuació dels gegants Serè i Marinada al ritme de la música de la Colla de Grallers i Timbalers. Més tard, a les nou del vespre, serà el torn de l'Arribada, en què es farà la tradicional salutació a la Mare de Déu de la Riera, aquest any a càrrec del mossèn Joan Àguila, i que acabarà amb el foc dels diables i amb un espectacle pirotècnic a la fi de la processó.

 

L'encarregada d'inaugurar la Festa Major de les Borges serà la Colla Infantil de Diables, el diumenge dia 2 de setembre, enguany en una edició d'allò més especial del Pregó de Festa Major, en què pronunciarà el text amb motiu del desè aniversari des de la seva inauguració el setembre de l'any 2008. Aquella mateixa setmana, entre la resta d'actes hi haurà la XXVI edició de la Trobada de gegants, grallers i timbalers i la inauguració de l'exposició de treballs de 'patchwork' i puntaires.

 

La Colla de Diables de les Borges del Camp és considerada Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional. | TarragonaDigital.com

 

La música té un lloc destacat en la programació

Aquest any tornarà a les Borges el mentalista Toni Pons, amb el seu espectacle 'Tu otro yo' després del seu pas per la Festa Major de Sant Antoni. A més, la música tornarà a ocupar un lloc preferent entre les activitats programades, començant pel concert jove del dia 7 de setembre, en què actuaran Segonamà, els Tarracosurfers, amb Joan Reig al capdavant, el reusenc Dj OGT. La música també la posaran els grups i orquestres que amenitzaran els balls dels dies 8, 9 i 10 de setembre, els Hey Pachucos, el Cant de vespres o les sardanes.

 

Altres actes programats són la Baixada d'Andròmines i la Festa Holi Party, que obriran la festa el dissabte dia 25 d'agost, o les activitats infantils de la Festa Major de la Mainada. El dijous dia 6 de setembre, tindrà lloc l'Arribada infantil i el dia 11 de setembre se celebraran diversos actes, com la marxa de torxes, l'acte institucional i la llegida del manifest o la paella, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. El dia 16, després de dies d'inactivitat, se celebrarà la primera edició del Trail Els miradors.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris