Un tobogan aquàtic de cent metres i nous elements del seguici, novetats de la Festa Major de Riudoms

També hi haurà un gran final de festa, amb un tribut als The Beatles i focs artificials
La regidora de Festes de Riudoms, Verònica Torres; l'alcalde Josep M. Cruset i la regidora de Joventut, Maria Cros. | Oleguer Domènech.

 

Riudoms engrandeix la seva Festa Major. Si l'any passat, la gran novetat va ser la creació del Cavall dels Nebot —un element festiu de grans dimensions: quatre metres i mig d'alçada, cinc i mig de morro a cua i un metre i vuitanta centímetres d'amplada— i també la recuperació dels balls de Cercolets, Gitanes i Valencians i la creació d'un grup de percussió; en aquesta nova edició s'estrenen nous elements que engrandeixen el seguici festiu, com són la recuperació del Ball de Bastons i la incorporació de dos nous gegants «manotes» i diversos capgrossos infantils. Aquests elements se sumen als tradicionals Diables, Gegants i Capgrossos.

 

Des de l'Ajuntament han explicat la intenció de consolidar el seguici festiu i d'anar-ne ampliant els elements cara els anys vinents, amb l'objectiu de fer un seguici potent i que recuperi tots aquells elements que havien existit al municipi en un passat. Precisament, pel que fa al seguici festiu d'enguany, s'ha convidat els Gegants del Pi de Barcelona, que tornaran la visita que els va fer el Cavall dels Nebot ara fa uns mesos. Al seguici hi participaran unes 300 persones, de dinou elements festius i divuit entitats.

Consulteu tot el programa d'actes de la Festa Major de Riudoms en aquest enllaç

 

El Cavall dels Nebot és l'element d'aquestes característiques més gran de Catalunya. | ReusDiari.cat

 

Les novetats de la Festa Major de Riudoms 2018

Més enllà de l'ampliació del seguici, la Festa Major de Riudoms de 2018 presenta altres novetats, com el final de festa. En aquest acte, que tindrà lloc el 25 de juliol, diada de Sant Jaume, es durà a terme un concert a la plaça de l'Església, on actuaran The Flaming Shakers, una de les millors bandes de tribut als The Beatles de tota Europa. I una vegada acabada la música s'oferirà un castell de focs artificials.

A més a més, el mateix dia 25 però durant al matí, s'instal·larà un gran tobogan aquàtic gegant, de cent metres de llarg, a l'avinguda del Primer d'Octubre (antiga avinguda de Josep M. Sentís), on els joves podran baixar a gran velocitat per un dels carrers amb més pendent del poble. I pels més petits de la família s'oferirà l'espectacle infantil «Quina Festa» el dimarts 24 de juliol a la tarda, on el grup d'animació Pot Petit cantaran diverses cançons per a nens de fins a cinc anys.

 

La Colla de Diables de Riudoms durant el Correfoc de Festa Major de 2017. | TarragonaDigital.cat

 

La tronada canviarà d'ubicació. Es durà a terme a la plaça de l'Església en lloc de la plaça de l'Om per a poder-hi encabir a més gent. Pel mateix motiu, el pregó d'inici de la Festa Major tindrà lloc al Casal Riudomenc i no a l'Ajuntament, com era tradició. També s'obrirà una botiga de la Festa Major, on es podrà trobar tot tipus de merxandatge, com ara xapes, samarretes, figures de goma dels gegants Ton i Cisca, gots o làmines perquè els nens les puguin pintar. Pel que fa a la gastronomia, l'any passat es va potenciar un dels elements més típics del municipi, com la coca de recapte, i el vermut. Enguany, però, s'hi afegeixen les tapes del cinema i la llesca de la Festa Major.

 

Més activitats de la Festa Major de Riudoms

Més enllà d'això, la Festa Major de Riudoms també manté altres actes que tenen més tradició al municipi, com el Correfoc organitzat per la Colla de Diables, la bicicletada populars, el ball de Festa Major, on tocarà l'Orquestra Meravella, i les Ulé Barraques, que arriben a la seva onzena edició i que se celebraran els dies 20 i 21 de juliol. Enguany, hi actuaran Brams, Ebri Knight, Segona Mà, Porto Bello i La Tortuga que Nunca Tuve.

La Colla Gegantera de Riudoms també participarà al seguici festiu de la Festa Major de Riudoms. | TarragonaDigital.cat

 

Inversió important de la Festa Major de Riudoms

Per tal d'encabir aquests actes, la Festa Major de Riudoms s'amplia respecte l'edició de l'any passat i passarà dels tres dies que va durar llavors als sis dies que ho farà enguany. I és que des del Consistori riudomenc es marquen com a objectiu fer de la Festa Major un pol d'atracció de visitants. Com ha explicat l'alcalde, Josep M. Cruset, «Riudoms busca ser un referent al territori en l'àmbit lúdic i cultural i fins i tot exercir de capitalitat al Baix Camp». No en va, s'han destinat 75.000 euros a aquesta Festa Major.

 

Com ha explicat l'alcalde, però, aquest esforç econòmic no es redueix només a la Festa Major sinó que el pressupost municipal preveu una partida de 400.000 euros per a activitats de joventut, cultura, del calendari festiu, la Fira de l'Avellana i per a ajudes a entitats. Amb aquesta inversió, que es marca un objectiu a mig termini, es vol aconseguir que Riudoms pugui captar un gran nombre de visitants de totes les edats.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!