Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Arriba el primer festival d’arts escèniques catalanes a Almoster

'Arts' neix per promocionar la cultura de Catalunya i ofereix VUIT espectacles que es realitzaran els dies 29 i 30 de setembre
Presentació del festival d'arts escèniques catalanes a Almoster | Cedida

 

Durant l’últim cap de setmana de setembre, els dies 29 i 30, es durà a terme el primer festival d’arts escèniques catalanes a Almoster, únic de la província de Tarragona. En total participaran vuit companyies i s’oferiran vuit espectacles que es podran veure en diferents places d’aquest municipi del Baix Camp.

 

L’Ajuntament d’Almoster va prendre la iniciativa de promocionar la cultura creada a Catalunya amb una proposta que mai s’ha fet a la província de Tarragona. D’aquesta manera, l’objectiu del festival d’arts escèniques catalanes, segons va explicar l’alcalde Àngel Xifré, és promocionar el municipi tot oferint una sèrie d’espectacles repartits per les places del pobre i així crear una opció d’oci cultural que pot gaudir-se amb tota la família.

 

Els diferents actes abasten un ampli ventall de temàtiques, entre les quals es troba teatre, circ, clown, titelles o tallers que seran aptes per tots els gustos tant dels nens com dels grans. A més, totes les companyies són catalanes per promocionar el talent del país i els espectacles són internacionals i han estat premiats, com per exemple el de la companyia lleidatana Festuc amb ‘Adéu Peter Pan’ que van guanya un premi a millor espectacle infantil a Castella i Lleó.  

 

Almoster, en una imatge d'arxiu | Cedida
 

 

8 espectacles per les places d’Almoster

Segons va explicar Oriol Calabuig, Regidor de Cultura, Joventut i Esports de l’Ajuntament d’Almoster, el pressupost per poder realitzar aquest festival era d’uns 8.000 euros i tenien una subvenció del 40% per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Tanmateix, els espectadors no hauran de pagar res per poder gaudir de tots els espectacles, ja que seran gratuïts.

  

Durant el dissabte 29 de setembre es podrà gaudir de quatre dels espectacles programats. Per una banda, els nens podran participar d’un taller de xanques per part d’Improvisto’s Krusty Show on treballaran l’equilibri sobre diferents objectes. Un fotògraf aficionat passejarà amb la seva antiga càmera de fotos, l’orquestra Rumbera oferirà un repertori ple d’energia i un teatre mòbil amb uns viatgers extravagants.

 

Finalment, durant el diumenge es duran a terme els espectacles restants entre els quals es troben ‘Adéu Peter Pan’ de la companyia Festuc, ‘Plis Plas’ un espectacle de pallassos de la companyia Filigranes i el Professor Karoli o l’home roda. A més, tota la família podrà veure una adaptació de la Caputxeta Vermella a càrrec de l’Estaquirot Teatre i gaudir d’un teatre mòbil per part de Cösmix. 

 

Festival d'arts escèniques catalanes a Almoster | Cedida

 

Programació del festival d'arts escèniques catalanes

Dissabte, 29 de setembre 

17.00 h, plaça Josep Rosselló. Taller de xanques d’Improvisto’s Krusty Show

18.45 h, plaça de l’Ajuntament. Cösmix, Teatre Mòbil

20.00 h, plaça del Cementiri. Minute, un aficionat a la fotografia antiga

23.30 h, plaça Josep Rosselló. La Rumbera a càrrec de l’orquestra Rumbera

 

Diumenge, 30 de setembre

12.30 h, Teatre Municipal. 'La Caputxeta Vermella' de l’Estaquirot Teatre

17.30 h, plaça de l’Església. 'Adéu Peter Pan' de la companyia Festuc

18.30 h, plaça de l’Era. 'Plis Plas' de la companyia Filigranes

19.30 h, fossar del Teatre. L′home roda amb el professor Karoli

 

Tots els detalls de la programació del festival d’arts escèniques catalanes es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Almoster.

Comentaris