Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Prades manté les tres flors d'honor en la distinció de 'Vila Florida'

El guardó s'atorga a aquells municipis que tenen «una forma especial d'entendre l'espai públic» amb la riquesa natural com a element primordial
Prades rep 3 flors d'honor de Vila Florida, les mateixes que havia obtingut el 2016 | Cedida

 

El passat dia 5 d'octubre, el Castell de Vila-seca (Tarragonès) va acollir la setena edició de la gala anual de les Flors d'honor a les Viles Florides, un certamen que va comptar amb la participació de 130 municipis de tot el Principat, i en el qual, la vila de Prades va obtenir tres distincions per la seva manera d'entendre l'espai natural i integrar-lo a l'entorn urbà.

 

'Viles florides', doncs, ho són aquells municipis que tenen «una manera especial d'entendre l'espai públic» amb la riquesa natural com a element primordial. Dins d'aquest reconeixement organitzat per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), s'entreguen fins a un màxim de cinc distincions, que reben el nom de Flors d'honor.

 

Dotze municipis, guardonats amb quatre flors d'honor

En l'edició d'enguany, el jurat de la CHOC va atorgar quatre flors d'honor a 12 municipis, tres flors d'honor a 50 cinquanta municipis, dues a 52 i finalment una a 6 municipis. Pel que fa a Prades, la vila ha mantingut un any més la distinció de tres flors d'honor que ja va obtenir el 2016.

 

Els criteris han estat, com és habitual, el global del patrimoni vegetal i paisatgístic de cada municipi; tenint especial rellevància la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica.

 

De la mateixa manera, s'ha posat en rellevància el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, el control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat del mobiliari urbà.

 

L’acte al Castell de Vila-seca el va conduir l'actor Fermí Fernández, i va anar presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, l’alcaldessa en funcions del municipi de Vila-seca, Manuela Moya, i de Sito Villarrubla, president de la CHOC, entitat impulsora de l’esdeveniment.

 

Prades, vila florida

Segons apunten des de l'Ajuntament de Prades, formar part d'aquest certamen és una manera de valorar la riquesa natural i paisatgística de la vila, així com destacar els grans esforços que en matèria de manteniment, recuperació i protecció d'espais verds realitza any rere any el consistori d'aquest municipi del Baix Camp. Tot plegat és també, una manera de promocionar el municipi com una destinació perfecta per gaudir d'un referent natural i paisatgístic entre els pobles de Catalunya.

 

En aquest sentit l'Ajuntament de Prades ha realitzat diverses actuacions al municipi, per tal de fer entrar el verd i les flors a la vila, en un paisatge ja de per si envejable. D'aquesta manera, destaquen la col·locació de nombroses jardineres per tota la vila, la millora dels parcs, la creació i millora d'un itinerari a la Roca Foradada, així com la millora d'accessos i camins al cementiri, els Jardins del Rector i a l'era.

 

Prades ha mantingut la distinció de tres flors d'honor en la distinció de 'Vila Florida' en l'acte que s'ha celebrat a Vila-seca | Cedida

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris