Els joves de Prades ajuden a un centenar de famílies confinades pel coronavirus

Els voluntaris porten la compra a casa, treuen la brossa o passegen els gossos seguint els protocols preventius
Els voluntaris porten la compra, treuen la brossa o passegen els gossos seguint els controls preventius | ACN

 

L'Associació de Joves de Prades, conjuntament amb l'Ajuntament, ajuden a un centenar de famílies del municipi que es troben en grups de risc per la Covid-19. Una vintena de voluntaris s'han organitzat per portar a casa dels veïns més vulnerables la compra, per treure a passejar els gossos o llançar la brossa. També ofereixen un servei de cangur per als pares que no tinguin amb qui deixar els nens. Prades té 589 habitants i, com en altres municipis rurals, la taxa d'envelliment és alta. Aquesta franja d'edat suposa un 26% de la població del municipi per sobre del 19% a tota Catalunya.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els voluntaris són joves d'entre 15 i 20 anys que aprofiten el temps lliure per atendre les necessitats dels veïns de més de 65 anys que ho necessitin. Equipats amb mascaretes, guants i armilles, els joves s'han organitzat des d'aquest dimarts i cada matí es reparteixen les tasques i els serveis. "És una manera d'aportar un granet de sorra. Som un poble bastant petit però els joves no coneixíem a la gent gran. És bonic fer teixit al poble", ha expressat la Neus, una de les voluntàries.

 

  

  

Per la seva banda, l'alcaldessa de Prades, Lidia Bargas, ha celebrat la implicació dels joves tot i el risc que corren al fer aquestes activitats. "Hi són cada dia i no es queixen per a res. Estic molt orgullosa del jovent del meu poble", ha indicat.

 

Més notícies de la categoria Baix Camp