GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El campanar de Riudoms, destrossat per culpa d’un llamp

L'església de Sant Jaume es va veure afectada per la tempesta de la nit de dijous a divendres
El llamp va fer un forat a la cúpula de l'església de Riudoms. | Twitter @ERC_Riudoms

 

La tempesta que va afectar les comarques de Tarragona la passada nit de dijous a divendres passat va provocar alguns estralls en diversos municipis tarragonins. Un dels pobles que va quedar-ne més ressentit va ser Riudoms. Concretament, la tempesta va fer destrosses al campanar de l’església de Sant Jaume del municipi.

 

Un llamp va caure al campanar de l’església riudomenca passada la mitjanit, causant importants danys materials. El llamp va afectar el quadre elèctric de l’església i també va causar destrosses materials, fent caure pedres i totxanes de l’església. El llamp va cremar el mecanisme del campanar i també va causar desperfectes a la cúpula. El mossèn de la parròquia calcula que la reparació dels danys rondarà els 30.000 euros. Recentment el temple havia rebut diverses millores, com les campanes o una de les capelles. De fet, a finals del mes de juny d’aquest 2018, l’església de Sant Jaume va ser declarada bé d’interès nacional, després de tenir ja el títol de bé d’interès local.

 

El consistori avalua els danys causats pel llamp

Des de l’endemà de la caiguda del llamp s’està avaluant l’abast de les destrosses que el llamp va causar al campanar de l’església de Sant Jaume de Riudoms. L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, ha assegurat aquest dissabte, 10 de novembre, a través de les xarxes socials, que des del consistori s’està fent un seguiment els danys causats pels llamps. Pedret s’ha estrenat recentment com a alcalde riudomenc, després que Josep Maria Cruset esdevingués president del Port de Tarragona i deixés l’alcaldia de Riudoms, a finals d’octubre. Fins llavors, Sergi Pedret era regidor de Serveis Públics, Comerç Local i Promoció Econòmica. 

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Riudoms va lamentar el succés a través del seu compte de Twitter, on expressaven que «l’església de Sant Jaume és un orgull per a Riudoms». Els republicans asseguraven que «segur que trobarem la manera de fer front a aquest entrebanc i tornar a fer lluir el nostre patrimoni».

 

El mecanisme del campanar va quedar malmès a causa del llamp. | Twitter @ERC_Riudoms

 

El llamp va causar importants danys materials al campanar i l'església de Riudoms. | Twitter @ERC_Riudoms