Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Llibertat amb càrrecs per a l'exdirectora financera de la Cooperativa de l'Aleixar

Àngels Salvat ha pagat una fiança de 41.000 euros constituint una fiança hipotecària sobre una finca per valor de 83.600 euros
Instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar | Jordi Olària

 

El passat 9 de novembre, Àngels Salvat, exdirectora financera de la Cooperativa de l'Aleixar va entrar a presó provisional, comunicable i eludible sota fiança. Aquest dilluns, 26 de novembre, el magistrat d'instrucció 3 de Reus ha acordat la seva llibertat amb mesures cautelars després que aquesta hagi fet efectiva la fiança acordada pel magistrat el passat 9 de novembre, mitjançant fiança hipotecària sobre una finca. En aquest sentit, la causa, que està declarada secreta, està oberta pels delictes d'administració deslleial, estafa i apropiació indeguda i falsedat documental.

 

Surt de la presó Àngels Salvat, exdirectora financera de la Cooperativa de l'Aleixar

Quan va entrar a la presó el 9 de novembre, Àngels Salvat havia de pagar una fiança de 50.000 euros, la qual no va  ser pagada i, posteriorment, va ser enviada a presó provisional comunicada i eludible sota fiança, per ser presumpta responsable d'un delicte d'administració deslleial, estafa i apropiació indeguda i falsedat documental. 

 

Dies després, el 12 de novembre, es va sol·licitar una reducció de la quantitat de la fiança fixada i la posterior llibertat provisional, resolent-se aquest fet aquest dilluns, 26 de novembre, decretant-se eludible la presó amb la prestació d'una fiança reduïda a 41.000 euros. En aquest sentit, s'ha constituït una fiança hipotecària sobre una finca per valor de 83.600 euros.

 

Àngels Salvat, en un dels cartells penjats a l'Aleixar | Cedida

 

La majoria d'actius de l'Aleixar, desapareguts el 2016

El passat dimecres, 21 de novembre, la Cooperativa de l'Aleixar va exposar als socis tot el que es va trobar fins aquell moment a través de la investigació interna del forat econòmic. La conclusió que se'n va extraure és que hi havia «massa poder concedit a una sola persona, en aquest cas la directora», explicava l'advocat de l'entitat, Rodrigo Fernández.

 

Tanmateix, segons va poder saber TarragonaDigital, la partida de nòmines no distingia què es pagava a qui en partides separades, sinó en una sola partida de nòmines. En un dels capítols es va certificar que durant 2016 van desaparèixer la gran majoria dels actius financers, productes com accions o obligacions. Tots aquests s'haurien venut per al voltant d'1,4 milions d'euros que sí que van entrar a la caixa de la Cooperativa, però no hi havia l'efectiu que hauria de correspondre a la venda d'aquestes accions, que havia desaparegut «a través d'una sèrie de complicades transferències».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris