PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

El Misteri de la Selva es representarà el 14 i 15 d'agost a la Selva del Camp

La Representació de l'Assumpció de Madona Santa Maria és «l'orgull» dels veïns i veïnes que hi participen
El Misteri de la Selva es representarà els dies 14 i 15 s'agost a l'església de Sant Andreu | ACN

 

El Misteri de la Selva, l'obra la qual escenifica la Representació de l'Assumpció de Madona Santa Maria, s'ha convertit en una de les cites més importants en el calendari dels habitants de la Selva del Camp. Aquesta representació, original del segle XIV, es farà a l'església de Sant Andreu de la població del Baix Camp, durant els pròxims dies 14 i 15 d'agost. A més, l'obra s'ha convertit amb «l'orgull» del centenar de veïns i veïnes del municipi que hi participen.

 

El Misteri de la Selva renova la seva imatge

El Misteri de la Selva del Camp, una autèntica joia del teatre medieval, s'ha representat ininterrompudament des de l'any 1980. Així doncs, el que és el drama assumpcionista més antic d'Europa en llengua romànica, tindrà «aires nous i amb relleu generacional», tal com ha explicat el president de la Junta, Eloi Barberà, ja que ha entrat una desena de joves a formar part de la representació. A més, els actors de Sant Joan i Sant Gabriel, també seran representats per dos nous intèrprets.

 

Tanmateix, el president també té la mirada posada en el 40è cicle de representacions, el qual se celebrarà el pròxim any i, per aquest motiu, s'ha renovat la imatge del Misteri, perquè tingui una «mica més de vida».

 

«L'orgull» de la Selva del Camp

La representació del Misteri de la Selva s'ha convertit en un acte imprescindible al calendari dels habitants del municipi del Baix Camp. El fet que s'hagi fet aquesta actuació durant tants anys seguits, ha fet que l'obra sigui «un orgull», un sentiment que tenen tots els membres que participen en la representació. En aquest sentit, l'obra es tornarà a escenificar el pròxim 14 i 15 d'agost a l'església de Sant Andreu.

 

Així doncs, aquesta representació suposa, any rere any, un nou repte pels selvatans. A més, en aquesta edició hi ha la dificultat afegida del canvi en els actors de Sant Joan i Sant Gabriel, el qual, alhora, significa una cosa positiva, com és el relleu generacional. 

 

En aquesta 39a edició del Misteri de la Selva, seran moltes les novetats que hi haurà en els papers, perquè noves generacions s'incorporen a la representació, ja que molts decideixen formar part del que s'ha convertit, en molts casos, en tradició familiar.

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris