Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Mont-roig del Camp impulsa una campanya contra l'herba parietària

L'ajuntament de la localitat ha repartit entre la població diversos tríptics pel control i eliminació d'aquest tipus de planta invasiva
L'Ajuntament de Mont-roig del Camp engega una campanya d'extinció de l'herba parietària | Cedida

 

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp impulsarà una campanya informativa amb l'objectiu de poder combatre l'aflorament d'herba parietària a la localitat. Aquesta mesura pretén conscienciar a la ciutadania del municipi que la prevenció contra aquest tipus de vegetació és el millor mètode perquè pugui ser controlada i eliminada. El cicle de floració comença durant el període de la tardor, i per aquesta raó, el consistori ha decidit repartir uns tríptics informatius entre els seus habitants. 

 

La mesura ha estat concebuda pel departament de Medi Ambient i Salut Pública del consistori mont-rogenc, per tal de poder informar a la ciutadania dels millors mètodes per combatre-la, i totes aquelles accions que poden dur a terme els afectats per afrontar els problemes derivats d'aquesta planta invasiva a la nostra demarcació.

 

Imatge d'unes branques d'herba parietària molt invasiva, a Mont-roig del Camp | Cedida

 

L'objectiu de la campanya implica conscienciar sobre la prevenció ciutadana

El departament de Medi Ambient i Salut Pública ha decidit impulsar una campanya contra l'herba parietària, una espècie molt invasiva i nociva per l'ésser humà, que provoca al·lèrgies entre la població. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha decidit informar a la seva ciutadania sobre la prevenció d'aquesta planta, editant una sèrie de tríptics informatius on apareixen diverses mesures pel seu control, així com protocols d'actuació davant de la manifestació de quadres al·lèrgens en l'organisme.

 

Segons el regidor de Medi Ambient i Salut Pública de Mont-roig del Camp, Josep Maria Gairal: «Aquesta és una de les plantes que causa major al·lèrgia entre la població, per aquest motiu volem que la població conegui que és important eliminar aquesta herba, abans del principal cicle de floració». L'alta nocivitat d'aquesta espècie és a causa de la seva mida. Per aquesta causa, el seu pol·len roman més temps a l'atmosfera i es desplaça amb més facilitat amb les ventades.

 

Tècnics de control de plagues de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp | Cedida

 

 

Gairal ha volgut recordar que «a més de les accions que es realitzen als espais públics d’eliminació manual i mecànica, és important que al nostre hort o jardí i a les façanes o parets de les cases també arrenquem aquestes plantes, això sí, seguint els consells que s’indiquen al tríptic».

 

Es tracta de la tercera campanya que impulsa el consistori pel control de plagues

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha volgut recordar que aquesta és la tercera ocasió que utilitzen aquesta campanya 'La prevenció és el millor mètode de control', per tal de conscienciar la ciutadania sobre temes d’interès general. Segons expliquen «Es tracta de mètodes integrats que prioritzen el control biològic, físic i mecànic, i que utilitzen els plaguicides més específics, selectius i de menys perillositat per a la salut de les persones i del medi ambient».

Comentaris