En marxa la segona fase de millora de la urbanització 'Mar de Riudecanyes'

La urbanitació és una de les 2.400 que es troben pendents d'acabar arreu de Catalunya
Imatge aèria de la urbanització del Mar de Riudecanyes. | Cedida

 

L'empresa Cobra Instal·lacions i Serveis S.A. serà la responsable d'executar les obres de la segona fase de millora de la urbanització Mar de Riudecanyes, amb un pressupost de 720.538 euros. Així ho ha determinat la mesa de contractació, que amb l'adjudicació permet que es faci un pas important per a la futura millora d'aquesta zona del municipi, on són necessaris molts serveis bàsics.

D'aquesta manera, es preveu executar aquesta segona fase del Projecte d'Urbanització, que contempla la instal·lació de l'enllumenat públic, en total 136 fanals, i les corresponents rases i xarxa elèctrica. També es completarà la part del clavegueram pendent, que suposa col·locar les bombes impulsores de les aigües residuals i les instal·lacions.

 

Aquesta és una obra significativa, i no només per la inversió que comporta, sinó per l'impacte social que representarà, ja que permet dignificar la vida dels veïns de la urbanització, que fa més de 30 anys que viuen sense enllumenat públic. La raó és que l'any 1985, l'empresa que va promoure la construcció de la urbanització va fer fallida, deixant les obres inacabades i abandonant la instal·lació dels serveis bàsics, com la llum o altres com la piscina comunitària.

 

Les obres permetran dignificar les vides dels veïns

Per tant, ara tot canviarà amb l'execució de les obres, que tindran continuïtat amb tota seguretat, ja que l'Auntament de Riudecanyes constituirà una comissió de seguiment de les mateixes, on hi inclourà també a l'associació de veïns de la urbanització. Un cop s'enllesteixin les obres previstes per aquesta fase, quedarà pendent l'execució de la fase 3, que es basarà en enllestir el servei d'aigües i la pavimentació de tots els carrers. 

 

La urbanització es troba a tocar del Panta de Riudecanyes. | Xavi Flores

 

Cal recordar que aquesta intervenció a la urbanitzció Mar de Riudecanyes, es va plantejar en fases per fer possible que els veïns afrontessin les quotes urbanístiques que van al seu càrrec. La urbanitació Mar de Riudecanyes és una de les 2.400 que es troben pendents d'acabar arreu de Catalunya, la majoria de vegades per culpa de fallides de les empreses responsables.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris