Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Un total de 160 alumnes gaudeixen a Prades d'una jornada sobre la Reina Margarida

Els alumnes de les escoles ZER han conegut la figura d'aquesta reina
Els nens de les escoles ZER han gaudit d'una jornada centrada en la reina Margarida de Prades. | cedida

 

Prades va acollir aquest dilluns, 24 de setembre, una nova jornada dedicada a la figura de la Reina Margarida. Hi van participar un total de 160 alumnes d'infantil i primària de les escoles ZER (zona escolar rural) dels municipis de Cornudella del Montsant, Ulldemolins, Poboleda i Prades. Aquesta nova jornada arriba després de l'èxit de les jornades dedicades a la reina que ja es van celebrar el passat mes d'agost i en les quals van participar unes 150 persones en cadascuna. 

 

Durant la jornada, els alumes de les escoles ZER van poder gaudir d'una representació teatral sobre la vida de la Reina Margarida. L'obra va anar a càrrec de Rat Cebrián, acompanyada del violoncel d'Olga Prats. Els nens també van poder participar en altres activitats com una pintada de murals amb dibuixos de la Reina, una visita guiada per la vila de Prades, tot centrant-se amb els espais relacionats amb l'època medieval. Els infants també van visitar l'ermita de l'Abellera i van gaudir d'una mostra d'eines antigues. A més, prèviament els nens de les escoles ZER ja havien rebut el llibre sobre la vida de la Reina Margarida, il·lustrat per la dibuixant Pilarín Bayés, i sobre la llegenda de l'ermita de l'Abellera. 

 

Imatge de la representació teatral sobre la vida de la reina Margarida de Prades. | Cedida

 

 

Èxit de les jornades del mes d'agost

En les jornades celebrades el passat mes d'agost, es van dur a terme diverses conferències, com ara la impartida pel doctor Eduard Juncosa sobre la política de l'època medieval, sobretot centrada en Prades i el seu comptat. Altres xerrades van estar centrades en la literatura i l'art en aquella època, a càrrec de Jacobo Vidal i Marina Navàs. Però les jornades no s'han centrat només en xerrades i conferències, sinó que també s'han celebrat concerts com el que va celebrar a l'eslgésia de Prades sota el títol 'Margarida de PradeS: Schön und zart'. El castell de Prades també va ser escenari d'una altra activitat com és la representació teatral 'Margarida de Prades: història i emocions'. 

 

La història de Margarida de Prades

Margarida de Prades, nascuda aproximadament el 1387, es va convertir en reina de ben jove, després de casar-se amb Martí l'Humà, amb l'objectiu d'engendrar un hereu legítim per succeir el tron de la Corona catalanoaragonesa. El rei, però, va morir poc després del casament sense haver engendrat cap fill. Aquesta circumstància va suposar l'extinció del casal de Barcelona i va ser l'origen d'un interregne ple d'incerteses i tribulacions, que va desembocar en l'entronització de la dinastia Trastàmara. 

Comentaris