Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Prades es prepara per celebrar aquest cap de setmana la Festa de la Patata

El municipi del Baix Camp acull un setembre ple d'activitats
Imatge de patates de Prades. | Laia Solanellas

 

 

Prades està acollint un setembre ple d'activitats, i com cada any des de l'any 1990, el primer diumenge posterior a la Diada de l'11 de setembre, viurà el seu punt àlgid de la mà de la XXVIII Festa d'Inici de la Campanya de la Patata.

 

De bon matí, a dos quarts de deu, la plaça Major de la vila acollirà un esmorzar popular amb, evidentment, la patata com a principal ingredient, juntament amb arengada, raïm moscatell, llonganissa de Prades i vi de la Cooperativa del Masroig; un còctel de productes locals de primeríssima qualitat que no deixaran indiferent ningú. Seguidament, s'iniciarà la 24a exposició de productes amb denominació d'origen i mostra d'artesania. A les deu del matí serà el torn de la missa solemne a l'església de Santa Maria la Major i a dos quarts de dotze la xaranga Filbertons amenitzarà el vermut i l'inici dels concursos de truita de patates i de guisats. A dos quarts de dues es premiaran els guanyadors del concurs, i a partir de les dues es podran degustar tots els plats a un preu molt econòmic.

 

Reconeguda arreu i especialment valorada a Catalunya, la patata de Prades és un producte d'una qualitat especial que compta amb la denominació IGP, Indicació Geogràfica Protegida. Conreada a la serralada de Prades a 1.000 metres d'altitud, el terreny de conreu i la seva climatologia aporten unes propietats úniques que, ja des del segle XIX, la distingeixen d'entre les altres.

 

La patata serà protagonista del cap de setmana a Prades. | Laia Solanellas

 

Prades tanca un estiu intens d'activitats i tradicions

Des de la Festa del Cava o jornades de la reina Margarida al juliol, al Concurs de Gossos d'Atura o les Fires i Festes de Prades de l'agost, Prades està vivint un dels estius més intensos i amb més activitats que es recorden.

 

Aquest mes de setembre, que va començar amb la festa en honor a la Verge de l'Abellera, patrona dels apicultors, viurà amb la Festa de la Patata un bon final de traca que com la resta d'actes, segur que compta amb la participació de pradencs i forans per igual.

 

Comentaris