PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Prades inutilitza una zona de barbacoes a causa del risc d'incendis

Agents Rurals van fer una inspecció de les instal·lacions per detectar qualsevol risc i van instar al consistori a inhabilitar la zona
Imatge de com han quedat les barbacoes de l'Àrea de l'Abellera. | Agents Rurals

 

L'Ajuntament de Prades ha informat que ha inutilitzat una zona de barbacoes a l'àrea recreativa de l'Abellera, que es troba a dos quilòmetres del municipi. Les instal·lacions, on fins ara els visitants podien cuinar, han estat inhabilitades a instàncies del cos d'Agents Rurals, que van dur a terme una inspecció a l'àrea per detectar un possible risc d'incendi. 

 

Així doncs, el consistori de la Vila Vermella ha eliminat les barbacoes i ha deixat tan sols uns bancs a la zona, per tal que es pugui continuar utilitzant com a zona recreativa. Ho ha fet conscient del risc que suposava mantenir aquesta instal·lació en funcionament. A banda, l'àrea ha estat inutilitzada perquè no complia amb la normativa de prevenció d'incendis forestals.

 

L'acció s'emmarca en la campanya de prevenció d'incendis de la Generalitat

Cada estiu, del 15 de juny al 15 de setembre, el Govern duu a terme la campanya forestal de prevenció d'incendis, que comporta el desplegament de més efectius per a vigilància, prevenció i extinció d'incendis. Cada any s'hi destina nou material i més equipaments, es munten parcs d'estiu propers a les zones forestals i, d'acord amb el mapa de risc d'incendi forestal elaborat pel Cos d'Agents Rurals, alguns helicòpters bombarders fan rutes de prevenció.

 

En el marc dels convenis amb els ajuntaments, es fan actuacions concretes de prevenció, com són la neteja de franges forestals properes a urbanitzacions, la neteja de vegetació seca de parcel·les no edificades i de vials, el manteniment de la xarxa d'hidrants i l'elaboració plans d'autoprotecció locals. Aquest ha estat el cas de Prades, ja que aquesta acció s'emmarca en aquesta campanya.

 

Queda prohibit fer foc al bosc entre el març i l'octubre

La norma de prohibició de fer foc al bosc, per la seva banda, regula que entre els mesos de març i octubre, en els terrenys forestals, estiguin o no poblats de vegetació arbòria, no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat. D'acord amb la norma, està prohibit cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals o agrícoles sense una autorització expressa de la Generalitat, ni tampoc està permès encendre focs d'esbarjo; això només es pot fer en barbacoes d'obra amb mataespurnes en àrees recreatives i d'acampada que compleixin amb la normativa.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris