Riudoms gaudeix dels primers dies de Festa Major amb èxit de participació

La Festa Major continua fins aquest dimecres, amb actes destacats com el concert de tribut als Beatles i el tobogan aquàtic

 

Riudoms ha celebrat els primers dies de la Festa Major d'estiu aquest cap de setmana amb un gran èxit, tot i la pluja que ha caigut en alguns moments. El divendres, el pregó i la tronada d'inici de Festa Major van rebre un públic multitudinari, així com el primer dia de concerts a les Ulé Barraques, on actuaven els tarragonins La Tortuga que nunca tuve i Segona Mà i els ja icònics de l'escena musical catalana Brams. Per altra banda, la degustació de la Llesca de Festa Major a la plaça de l'Església, amenitzada pel concert del grup de versions Pop'n'roll, va veure's interrompuda per la mica de pluja que va caure al voltant de les deu de la nit.

 

El dissabte dia 21, va ser un dia gairebé íntegre de foc, tant per a les colles de diables infantils com per als més grans, amb el debut de la Colla de Diablons de Riudoms i el correfoc dels Diables, que en acabar va tenir un moment emotiu amb l'encesa de la traca final a càrrec del fundador de la Colla de Diables de Riudoms, Joan Francesc Mestre. Més tard, va tornar la música en directe a les Ulé Barraques, amb el ritme dels Porto Bello i el folk-rock d'Ebri Knight. 

 

El Ball de Bastons s'estrenava aquest any. | Laia Solanellas

 

Un seguici més que exitós

El diumenge va arribar l'hora de la 27a Bicicletada Popular, que després de recórrer tres quilòmetres per un circuit urbà va finalitzar al parc de Sant Antoni amb un esmorzar per a tots els inscrits. A la tarda, tots els elements del seguici popular es van concentrar a la plaça de l'Om i van recórrer els carrers en la comitiva i en la processó posterior a la missa, en un més que exitós esdeveniment que va aplegar més de 3.000 persones, que va acabar amb una ballada conjunta de lluïment dels elements del seguici popular amb el ritme de la cançó «Festa major» de La Trinca.

 

Des de fa uns anys, l'Ajuntament i les entitats han fet créixer la Festa Major amb l'ampliació del seguici amb nous elements festius i amb la recuperació de balls patrimonials. De fet, si l'any passat el protagonista del seguici va ser el Cavall dels Nebot, el més gran de Catalunya, i en aquesta nova edició, el protagonista ha estat el Ball de Bastons, recuperat després de dècades d'absència.

 

Imatge del correfoc d'aquest any a Riudoms. | Cedida

 

Tres dies més de Festa Major

La Festa Major ha arribat al seu equador, i és que queden tan sols tres dies d'activitats. Aquest dilluns, dia 23 de juliol, arriba el cinema a la fresca, i el dimarts l'espectacle 'Quina festa' de la companyia El Pot Petit, un dels plats forts del programa d'enguany, amb un espectacle replet de números musicals. El final de festa, renovat, tampoc deixarà indiferent a ningú, ja que hi ha programades tres activitats inèdites. A la tarda, el tobogan aquàtic de cent metres farà gaudir als nens i nenes, i a la nit, els nostàlgics dels seixanta també gaudiran amb les versions dels The Beatles a càrrec dels Flaming Shakers. Per cloure la festa, per primera ocasió hi haurà un gran castell de focs artificials.

 

El seguici popular ha estat un èxit de participació i de públic. | Cedida

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!