'Purito' Rodríguez, a Riudoms per homenatjar els dos ciclistes morts

L'exciclista català serà una de les cares més mediàtiques d'un acte que servirà per homenatjar les víctimes i reivindicar millores en el Codi Penal i les carreteres
'Purito' Rodríguez serà una de les cares més mediàtiques de la concentració | @PuritoRodriguez

 

L'exciclista professional Joaquim Rodríguez Oliver, esportivament conegut com a Purito Rodríguez, serà una de les cares més mediàtiques que formaran part d'una concentració ciclista en honor a les dues víctimes mortals que diumenge passat van perdre la vida a la T-310, al terme municipal de Montbrió del Camp, després de ser atropellats per un conductor de 18 anys que va donar positiu en el control de drogues.

 

L'acte, que se celebrarà aquest diumenge 12 d'agost a les 10.45 hores, ha estat organitzat per la Federació Catalana de Ciclisme amb la col·laboració de l'Associació de Ciclistes Professionals i servirà per retre homenatge a les persones desaparegudes. A més, s'ha convidat a tots els ciclistes federats i no federats, aficionats a la bicicleta, practicants habituals i no tan habituals, clubs i associacions relacionades amb la bicicleta, i a tothom que se senti afectat davant els tràgics accidents mortals de ciclistes.

 

A més de 'Purito', també han confirmat l'assistència els ex ciclistes professionals Àngel Edo i Xavi Florencio. L'advocat de l'Associació de Ciclistes Professionals, Alfonso Triviño; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana; personalitats de l'esport, alcaldes de poblacions veïnes i representats de la Generalitat també assistiran a la concentració. 

 

Concentració i reclamació de modificació del Codi Penal

L'esdeveniment, més enllà de suposar un homenatge a les víctimes, vol tenir un caire reivindicatiu de cara a una modificació del Codi Penal que castigui més durament aquest tipus d'accidents pel que fa als infractors i per demanar una millora de les carretes més deteriorades. La concentració de diumenge tindrà lloc al passeig Germans Nebot de Riudoms.

 

A les 11.00 hores es llegirà un Manifest exigint modificacions legals i es preveu que a les 11.15 hores s'iniciï una marxa lenta amb bicicleta pels carrers de la localitat per dirigir-se a la T-310, més concretament on Esteban Díaz de los Bernardos i Ignacio Villanueva Risalte van perdre la vida el passat cap de setmana.

 

El món del ciclisme, unit

La petició és una clara, curta i concisa: una reforma de la Llei on s'exigeixi una conducció sense alcohol i drogues. Es demana de forma urgent i destaquen que és primordial mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig entre el vehicle i el ciclista per produir un avançament segur per ambdues parts. L'exciclista professional Xavi Florencio, actual director esportiu del Katusha, és conscient de la situació i com a un dels promotors de l'acte demana un enduriment de la llei perquè «matar no pot sortir tan poc castigat». L'esportista de Mont-roig creu que si s'actua de forma conjunta, es podrà exercir més pressió per aconseguir un canvi legislatiu que provoqui més seguretat a les carreteres. Cal destacar que el 27 d'agost hi ha prevista una reunió amb el Ministeri de Justícia per tractar aquest tema.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris