Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Salven un exemplar de mussol comú ferit a Riudoms

L'ocell es trobava al voral d'una carretera i no podia volar
La Guàrdia Civil rescata un exemplar de mussol comú ferit a Riudoms | Guàrdia Civil

 

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Falset (Priorat), van salvar un exemplar de mussol comú (Athene noctua) del voral d'una carretera situada entre els municipis de Cambrils i Riudoms.

 

Fou la matinada del passat divendres, 23 de novembre, quan els efectius d'aquests agents especialitzats de la policia estatal es trobaven fent tasques de protecció de la flora i la fauna de la comarca del Baix Camp; moment en què van localitzar l'animal en un voral de la carretera, a l'altura del Parc Samà. El mussol es trobava ferit al cap i en una de les ales, motiu pel qual no podia alçar el vol; molt possiblement com a conseqüència de l'impacte d'algun vehicle.

 

Els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa li van fer unes primeres cures i el van traslladar a un centre veterinari de Reus; just abans que fos traslladat definitivament a un centre de recuperació d'aus silvestres concertat amb el Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya; centre des d'on serà alliberat quan estigui completament recuperat de les seves ferides.

 

El mussol comú

L'Athene noctua, reconegut popularment com el mussol comú, és una au rapinyaire nocturna, que es troba en el Llistat d'Espècies Silvestres de protecció especial, i consta també com a espècie a protegir per la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de la Fauna i Flora Silvestres.

 

Tot i el seu caràcter protegit, el mussol comú consta d'un gran nombre de subespècies distribuïdes per tota Europa, el nord d'Àfrica i bona part del continent asiàtic. Es caracteritza per habitar climes temperats, amb paisatges mediterranis, com oliveres, matolls i algun pedreguer; i s'alimenta principalment de petits rosegadors, insectes, petits ocells i cucs.

 

Exemplar de mussol comú (Athene noctua) com el salvat a Riudoms   | cedida

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris