MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Riudoms tindrà wifi gratuït a diversos punts del municipi abans de 2020

La reunió ha servit per presentar al conseller el projecte de WIFI pública de Riudoms
L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, es reuneix amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró | Cedida
 

 

Avui, 17 de maig, l'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, s'ha reunit amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. El motiu de la reunió ha sigut la presentació del nou projecte de WIFI pública a Riudoms. Precisament, el municipi del Baix Camp està preparant la licitació per donar servei públic i gratuït a internet en diverses zones del poble gràcies a una subvenció atorgada per la Unió Europea. 

 

L'Ajuntament de Riudoms, un dels pocs que rep una subvenció de la UE

De fet, l'Ajuntament de Riudoms és un dels pocs de la demarcació de Tarragona que ha rebut un ajut de 15.000 euros de la Unió Europea per poder instal·lar diferents punts de connexió wifi amb accés gratuït. Riudoms va rebre la notícia d'aquesta aportació a finals del 2018, després d'haver estat escollit en la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU, una iniciativa que atorga finançament econòmic als ajuntaments i entitats locals per a les instal·lacions de zones de connexió a internet en espais públics, com ara els edificis del consistori, biblioteques, museus, parcs o places. 

 

El servei de connexió estaria acabat abans del 2020

L'Ajuntament encara està treballant i ultimant els detalls per determinar quina serà les ubicacions definitives de les zones de connexió. De moment, el consistori té previst instal·lar aquests punts de connexió a les zones amb més afluència d'habitants, com ara a la plaça de l'Església, la Biblioteca Municipal i a les instal·lacions esportives.

 

Altres espais on se celebren actes i cursos també podrien disposar de wifi, per exemple, a l'edifici de les Escoles Velles, la Casa de cultura Antoni Gaudí o l'Epicentre Gaudí. El consistori iniciarà, ben aviat, el procés de contractació pública per a la instal·lació i la presentació del servei amb l'objectiu que els ciutadans puguin gaudir d'aquest servei abans que s'acabi l'any.

 

La convocatòria WiFi4EU va seleccionar un total de 44 municipis de Catalunya, que sumen un finançament de 660.000 euros per a crear zones wifi. A tota Europa es van seleccionar 2.800 municipis, als quals es destinarà una inversió de 42 milions d'euros. 

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris