GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Més de 1.200 joves visitaran Riudoms per participar a la trobada d'esplais de la Fundació Pere Tarrés

Els joves acamparan a la zona esportiva i visitaran diversos espais d'interès del municipi
Trobada de la TrocaJove | Cedida

 

Més de 1.200 adolescents i joves es reuniran aquest cap de setmana del 16 i 17 de març a Riudoms en el marc de la TrocaJove, la trobada anual d'adolescents i joves del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés.

 

Durant aquests dos dies, nois i noies d'entre 15 i 18 anys, acompanyats dels monitors i monitores dels seus esplais compartiran experiències, establiran nous lligams i crearan espais de convivència en un entorn festiu, lúdic i formatiu.

 

Zona de formació i creixement

L'objectiu de la trobada és oferir una activitat centrada en els adolescents i joves dels centres d'esplai, proporcionant-los un espai de formació i creixement, vinculat a la transmissió de valors cívics i al compromís social. És un espai d'intercanvi de coneixements, relacions i activitats amb altres joves de diferents centres d'esplai, molts dels quals acabaran formant part dels equips de monitors. 

 

Acte d'inauguració

L'inici de la trobada es farà dissabte, 16 de març, a les 13.30 hores al Col·legi Beat Bonaventura Gran de Riudoms i comptarà amb l'assistència de l'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret; del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; de la tercera tinent d'alcalde i Regidora de Cultura i Casal Riudomenc, d'Ensenyament, Política Lingüística, Joventut, Lleure i Informació Municipal, Maria Cros Torrents; i del president del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC), Xavi Nus.

 

Xarxes socials i gestió de temps

Sota el lema "Tic-tac, TU!", la trobada girarà al voltant de la gestió del temps. És per això que durant tota la tarda de dissabte es podrà assistir a diverses xerrades que enfocaran el tema des de diversos àmbits com les xarxes socials, la necessitat de voler-ho tot de manera immediata, el temps que dediquen a altres persones, a nosaltres mateixos i fins i tot al nostre planeta.

 

Al llarg del matí i després de la benvinguda i acollida dels participants, es prepararan diversos jocs i activitats per tal que els joves es vagin coneixent. Per acabar la primera jornada, ben sopat, hi haurà un concert.

 

Per diumenge hi ha preparades diverses activitats durant tot el matí, que permetran que els joves acabin de gaudir del cap de setmana. La trobada finalitzarà amb un dinar de germanor amb tots els participants. 

 

La Fundació Pere Tarrés és l'entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans, 199 centres d'esplai a Catalunya i Mallorca acollint prop de 22.500 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d'uns 4.300 monitors i monitores.