Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

🔴 ALERTA

Alliberen una dona retinguda en uns pis a Tortosa

Riudoms crea rutes escolars a la casa pairal de Gaudí

L'objectiu de les activitats és donar a conèixer la infància de l'arquitecte
Diversos nens en una de les rutes escolars a la casa pairal de Gaudí. | Cedida

 

Riudoms fa un pas endavant per donar a conèixer la vinculació de l'il·lustre arquitecte Antoni Gaudí i la seva vila. L'Ajuntament ha posat en marxa recentment un nou programa d'activitats pedagògiques perquè la canalla de les escoles de la vila, del Baix Camp i de la resta de l'àrea metropolitana de Tarragona puguin conèixer com va ser la infància de Gaudí i quin van ser els escenaris que van donar origen al pensament creatiu de l'arquitecte, nascut l'any 1852. La iniciativa ja l'han estrenat a mode de test alumnes dels centres del municipi. S'espera, però que la seva arrencada definitiva sigui al mes de gener.

 

Dues rutes a l'interior de la casa pairal d'Antoni Gaudí a Riudoms

El projecte que endegarà en les properes setmanes l'Ajuntament de Riudoms consta d'un total de dues rutes dinamitzades a la casa pairal de l'arquitecte, que se centraran, en tots dos casos, en la seva infància. «L'objectiu és oferir un producte complet, amb guiatge, sortides i dossier pedagògic, per a les escoles de Catalunya que vulguin conèixer el passat més desconegut de l'artista, entendre la seva obra i descobrir la relació de Riudoms i del seu entorn natural amb l'obra de Gaudí», expliquen des de l'Ajuntament per tal de donar a conèixer aquesta nova oferta educativa que naixerà a l'entorn de la figura d'Antoni Gaudí.

 

Les dues experiències, malgrat ensenyar sobre el mateix tema, estan adaptades per a dos cicles educatius diversos. La primera està dirigida a P-5 i al cicle inicial i es titula 'El nen Gaudí explorador'. En són protagonistes els elements, els colors i les formes del territori. L'altra ruta, adreçada a alumnes de cicle superior, d'11 i 12 anys, s'anomena 'Construïm la solució de Gaudí'. La història està centrada en la vida de petit del geni des d'un punt de vista més social, on l'entorn rural condiciona el futur arquitecte.

 

Aquestes dues rutes dinamitzades ja entren en funcionament a tall d'assaig durant aquest mes de novembre i desembre amb diverses aules de l'escola Beat Bonaventura i de l'Escola Cavaller Arnau, els dos centres escolars de la vila de Riudoms. El mètode pedagògic que s'utilitza és motivar els alumnes perquè busquin solucions als problemes que se'ls proposen, perquè els resolguin com ho hagués fet Gaudí.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris