Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La plataforma Prou! AP-7 Gratuïta tallarà l'N-340 aquesta setmana

Els veïns de les Terres de l'Ebre exigeixen als governs català i espanyol que no s'imposi el sistema de vinyets pel manteniment de l'autopista un cop finalitzada la concessió
Un dels peatges de l'AP-7  | TarragonaDigital

 

A finals d’aquest any la concessió del tram de l’autopista AP-7 entre Tarragona i València s’acaba i a l’aire està com es mantindrà la via. Els veïns ho tenen clar, volen que sigui totalment gratuïta pels usuaris i que es pagui amb els impostos, tal com passa amb la majoria de vies d’alta complexitat de l’estat espanyol. Però alguns partits polítics apunten l’opció d’instaurar la vinyeta, una taxa per la circulació dels vehicles en aquestes vies. Amb l’objectiu de defensar la gratuïtat de la via la plataforma Prou! AP-7 Gratuïta sortirà aquest dissabte per protestar en contra de la vinyeta.

 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Talls a l’N-340 aquesta setmana 

Un grup de veïns de les Terres de l'Ebre i Tarragona es concentraran aquest dissabte a la tarda a l'N-340 a l'altura de l'Ametlla de Mar per tallar la carretera en senyal de protesta i per informar els veïns de quina és la situació. Aquesta, però, no és la primera vegada que es mobilitzen. De fet, és el tall número 220 de la carretera N-340, ja que fa més de quatre anys que estan exigint la gratuïtat de la carretera i la igualtat amb la resta de territoris de l'estat.

 

Les mobilitzacions van començar el 2015 quan es va presentar un projecte per millorar l'alta sinistralitat que es patia a l'N-340 entre l'Hospitalet i València. Aquest projecte inclou la instal·lació de 12 rotondes en aquest tram. De moment, ja se n'han instal·lat dues, una a l'Hospitalet de l'Infant i l'altre Alcanar. Segons Llorenç Navarro, portaveu de la plataforma, aquestes mesures el que busquen és desviar el trànsit de cotxes de la nacional a l'AP-7. «Amb l'excusa de més seguretat intentar desviar el trànsit», explica.

 

Oposició a la vinyeta

A més de lluitar en contra d'aquesta mesura, la mobilització serveix per oposar-se al plantejament de la vinyeta, que segons Navarro, està gairebé garantit. «Si hem estat pagant el manteniment de la resta de vies de l'estat espanyol, quin problema hi ha en que ara es mantingui amb els impostos les carreteres d'aquí?», es pregunta. Per això des de la plataforma defensen un model gratuït per l'usuari, que aposti pel manteniment a través dels impostos dels carburants com es fa en moltes altres vies. Però té clar que l'opció de la vinyeta està molt consensuada. I de fet, critica que sigui la Generalitat i molts dels partits catalans, la que la defensin.

 

«No assumirem cap més taxa. Volem que l'AP-7 sigui l'A7, com ha passat a Burgos amb l'AP-1», reivindica. De moment l'AP-1, també per finalització de la concessió, ha tornat en mans de l'estat i és gratuïta. «Si no es fa el mateix, ens sentirem discriminats», assegura. Navarro diu que si no hi ha canvis seguiran amb les mobilitzacions, que entre altres coses, sumen un seguit de xerrades i conferències per tot l'estat espanyol per explicar la situació amb la qual es troben.

Comentaris