Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

🔴 ALERTA

Alliberen una dona retinguda en uns pis a Tortosa

Tornen les parelles lingüístiques a Reus i la Selva del Camp per practicar el català

Només es necessita una hora lliure a la setmana i ser major d'edat
Imatge d'arxiu d'un diccionari de la llengua catalana | Tarragonadigital.com

 

Una manera diferent per desenvolupar el coneixement de català, és el que permet el Voluntariat per la llengua, que té com a objectiu fomentar el català en situacions socials a través de parelles lingüístiques. Torna, un any més, a portar-se a cap als municipis de Reus i la Selva del Camp.

 

Tres factors per les parelles lingüístiques

Només es necessita una hora lliure a la setmana, ser major d'edat i en cas dels voluntaris, que el català sigui la llengua que utilitza més al llarg del dia. Simplement amb aquests factors ja es poden fer les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua, que va a càrrec del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura.

 

Imatge de la trobada de parelles lingüístiques a Reus. | Tarragonadigital.com

 

Les parelles lingüístiques de Reus iniciaran la temporada el pròxim 19 d'octubre al Mas Abelló, on posteriorment serà visitat pels participants d'aquesta iniciativa. D'altra banda, aquestes parelles lingüístiques podran posar en practica el català tot realitzant diverses activitats socials, que escolliran els dos membres de la parella segons els seus gustos. Amb aquest fet, es pretén que la posada en pràctica del català es doni en un entorn social i sense pressions, per així garantir la fluïdesa i perdre la vergonya.

 

A més, es donarà total llibertat a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua, ja que els dos membres fixaran el dia setmanal que els hi va millor així com l'activitat que volen dur a terme. Una proposta lingüística que ha funcionat favorablement els darrers anys i que, ara pretén donar a conèixer el lloc on viuen els membres d'aquesta iniciativa tot fent activitats lúdiques.

 

Imatge aèria de la Selva del Camp | Cedida

 

La Selva del Camp fa un pas més pel català

La Selva del Camp ha anat un pas més enllà amb el Voluntariat per la Llengua. Aquest estiu ha començat una iniciativa de difusió al poble, que impulsada per la Regidoria de Cultura i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, promocionava el programa de parelles lingüístiques.

 

Aquesta promoció ha consistit en la repartició de tríptics informatius a les cases del municipi, la publicitat mitjançant la televisió local. Actualment, compten amb 5 voluntaris i 3 persones amb el desig d'aprendre que volen practicar el català amb les parelles lingüístiques. Tots els selvatans i selvatanes que vulguin col·laborar amb aquesta iniciativa, es podran adreçar a la biblioteca municipal de la Selva del Camp.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris