Descobreixen una tortuga invasora ponent ous a la riera de Riudoms

Aquesta espècie invasora té una gran capacitat d'adaptació i produeix impactes negatius sobre el medi ambient
Troben una tortuga de Florida a la riera de Riudoms | Agents Rurals

 

Aquest dijous, 26 de juliol, els Mossos d’Esquadra han localitzat una tortuga de Florida. L’animal estava ponent ous a la desembocadura de la riera de Riudoms. Els Agents Rurals han destacat que es tracta duna espècie invasora. Aquestes espècies tenen una gran capacitat d'adaptació i produeixen impactes negatius sobre els ecosistemes autòctons.

 

Els Mossos d’Esquadra han trobat l’animal gratant al terra per realitzar una posta d’ous i, a continuació, han avisat als Agents Rurals. Finalment, el cos de Medi Ambient s’ha dirigit a la riera de Riudoms i ha verificat que era una exemplar de tortuga de Florida.

 

L’impacte de les tortugues de Florida

En un inici, la tortuga de Florida va esdevenir un èxit de com a mascota, ja que en el moment en què es venia era de petites dimensions i tenia un preu relativament baix. Però això ha anat canviant al llarg del temps, ja que la tortuga pot arribar a mesurar fins a 30 centímetres de llargada. A aquest punt se li afegeix la llarga esperança de vida, fet que provoca que el propietari l’acabi abandonant sense tenir en compte les conseqüències en l’àmbit mediambiental.

 

Això va suposar l’entrada d’aquests rèptils en un medi ambient que no els era propi. A més, la introducció de la tortuga de Florida a Europa va provocar el desplaçament de les tortugues aquàtiques autòctones. S’ha comprovat que quan s’introdueix la tortuga de Florida en algun espai, aquesta aconsegueix controlar els millors llocs per prendre el sol. 

 

Aquest fet repercuteix negativament a la salut de les tortugues europees, ja que perden pes i tenen una major mortalitat.

 

La comercialització de la tortuga de Florida

Actualment, a Espanya s’ha prohibit la comercialització d’aquest tipus de tortugues, tot i que encara queda un número considerable d’aquests animals en les llars espanyoles. Per aquest motiu es demana molta precaució als propietaris i s’exigeix que no alliberin aquestes tortugues a la naturalesa quan se’n cansin d’elles.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris