Les imatges de l'alegria: el 'Gordo' cau a Reus i Riudecols!

Les històries que deixa la Loteria de Nadal a TGN: una alcaldessa multipremiada o un viatge de noces de Gordo

Els milions d'euros que han caigut a la fàbrica Teixidó han deixat històries d'anunci

El primer premi de la loteria de Nadal ha tornat a caure al Baix Camp. Si l'any passat un número venut en una administració de Salou es va repartir, principalment, al Cachirulo de Reus, enguany ha sigut un número venut a l'administració de la Pastoreta de la capital de la comarca el que s'ha distribuït, gairebé de manera íntegra, a Indústries Teixidó de Riudecols.

Són diverses les persones que van rebre part del premi l'any passat i que enguany hi han tornat. Una d'elles, l'alcaldessa del municipi, Beatriz Mayordomo. En declaracions a aquest mitjà subratlla especialment que està molt contenta per la gent del poble que s'ha vist beneficiada, però evidentment tampoc nega la seva alegria personal.

«L'any passat va tocar al sopar de l'Associació de Dones perquè una de les sòcies ven els números; eren participacions de sis euros, en jugàvem cinc i se'n quedava un el Cachirulo», recorda. Calcula que «de les setanta persones que ens va tocar, n'hi ha una vintena o trenta que aquest any tornem a repetir».

I no només això, sinó que és la tercera vegada que la sort somriu al poble. «Podem dir que a Riudecols estem de sort perquè deu fer vint anys ens va tocar un quart premi a la Cooperativa; ens ha tocat la loteria tres vegades, aquell quart premi i dues vegades la grossa».

Del viatge de noces a guanyar dues vegades el 'Gordo'

Una situació encara més rocambolesca i emotiva l'ha viscut Esther Zapata, treballadora d'Indústries Teixidó. «El 2014 ens va tocar la grossa amb un dècim que compartíem amb una parella que vam conèixer de viatge de nuvis, i cada any, per tradició, ens l'intercanviem».

En aquella ocasió va ser el dècim dels amics, de Madrid, el que va resultar agraciat. «Enguany és el segon que ens toca i som nosaltres els que els l'hem enviat a ells, estem en paus», explica sense poder contenir l'alegria. Una alegria a la qual s'afegeix que «l'any passat no en tenia del Cachirulo, però en tenien mon pare i mon germà».

Com en molts altres casos a la plantilla, aquest dimarts al matí l'Esther encara no se n'havia fet la idea. És de les que no té un destí clar pels diners del premi i, de fet, assegura que «encara ho hem de pair». I més en el seu cas, un dels que, en només un any, han guanyat el primer premi dues vegades.

La companya que ha evitat que l'amiga es quedés sense

No és l'única història d'amistat que ha fet guanyar un dècim del 'Gordo'. En aquest cas prefereixen restar en l'anonimat, però dues companyes de feina també podrien protagonitzar un dels anuncis de la loteria. L'any passat, una de les dues amigues va anar al sopar de l'Associació de Dones de Riudecols.

S'hi van repartir participacions del Cachirulo de Reus, motiu pel qual hi ha cases on s'ha rebut el 'Gordo' per segon any consecutiu. En aquest cas, la que no va rebre'n l'any passat havia decidit, enguany, no comprar ni dècims ni participacions de la loteria de l'empresa.

Va ser la seva companya qui, després d'haver guanyat la grossa de Nadal l'any passat, va decidir regalar-li un dècim sencer. Un gest fet per amistat que ha evitat que la seva companya de feina fos de les poques persones de la plantilla que es quedés sense primer premi de la loteria de Nadal.