Joan Morlà seguirà sent alcalde del Catllar amb un pacte quadripartit

Tot i guanyar els comicis, Antonio López (PSC) quedarà a l'oposició
Joan Morlà seguirà sent l'alcalde del Catllar després d'arribar a un acord entre quatre formacions. | BaixGaiàDiari.cat

 

Joan Morlà seguirà sent l'alcalde del Catllar en els propers quatre anys. L'actual batlle de la localitat per Unicat, que a les darreres eleccions es va presentar com a cap de llista d'ERC (3), ha tancat un acord de govern amb Junts pel Catllar (1), Mo1-te pel Catllar (1) i El Catllar en Comú (1) que li permetrà revalidar l'alcaldia tot i no guanyar les eleccions.

 

L'acord a quatre bandes deixa a l'oposició el vencedor dels comicis, l'exalcalde Antonio López (PSC), que va obtenir quatre edils; i l'únic regidor de Ciutadans al consistori.

 

Un acord «fàcil i natural», segons ERC

Segons un comunicat fet públic per ERC aquest dimecres, 12 de juny, el pacte ha estat «fàcil i natural, ja que els diferents programes electorals eren molt similars en l'àmbit municipal». «En l'àmbit nacional, totes les formacions polítiques tenen clar el dret a l'autodeterminació», relata el comunicat dels republicans, que recorda que l'acord representa «el 55,3% dels votants de les passades eleccions».

 

Amb aquest acord, ERC s'assegura l'alcaldia del Catllar. Ja l'havia ostentat entre 2016 i 2017 el seu anterior cap de llista, Joan Díaz. L'octubre de 2017 va ser Joan Morlà, per la formació municipalista Units pel Catllar, qui va obtenir la vara i ara és el mateix Morlà qui la mantindrà, però sota les sigles dels republicans.

 

L'acord tancat ara és molt semblant al que ha governat el Catllar en els darrers dos anys: Unicat desapareix sota l'aixopluc d'ERC, es mantenen Junts pel Catllar —enlloc del PDECat—, El Catllar en Comú —enlloc d'ICV— i s'incorpora Mo1-te pel Catllar, formació assembleària sorgida de moviments socials independentistes.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Baix Gaià