El bloc de formigó de l'Alfa i Omega de Torredembarra estarà recuperat abans de Sant Joan

Les obres s'han adjudicat després que la licitació del desembre quedés desertes

La restauració del bloc de Baix a Mar de Torredembarra, on fins fa poc s'ubicava l'escultura 'Alfa i Omega' emblemàtica de la façana marítima, comença a veure la llum. Tal com es va anunciar al ple del passat dijous 20 per part del regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, s’ha adjudicat les obres per refer el bloc a l’empresa Traser Europa SI per poc més de 80.000 euros, IVA inclòs.

Després d'haver intentat accelerar l'actuació amb una licitació inicial el desembre de 2019, i que va quedar deserta, l'empresa adjudicatària s'ha compromès a enllestir els treballs en sis setmanes un cop es posi en marxa la maquinària, si bé no s'espera que l'inici sigui ara immediat. La intenció de l'Ajuntament de Torredembarra és que l'obra estigui acabada abans de Sant Joan, de manera que és molt probable que els treballs s'iniciïn després de Setmana Santa.

«Estem estudiant quina és la millor època per començar aquestes obres, sobretot fixant-nos en l'onatge del mar, que sembla que ara començarà a estar més tranquil i esperem començar com més aviat millor», ha detallat l'edil de Via Pública. Raúl García ha valorat l'obra com a complexa, en estar ubicada al mig del mar, i ha obert la porta a què el cost final de l'actuació es pugui incrementar lleugerament un cop comenci l'actuació.

Una votació ciutadana decidirà si es torna a posar l'escultura de l'Alfa i Omega o si es recupera la piràmide anterior

Les obres serviran per revestir el bloc de formigó armat el bloc, deteriorat pel pas del temps. El que no està clar encara és què s'hi posarà al damunt una vegada acabades les obres ni si hi tornarà la històrica escultura de Bartolozzi.

L'Ajuntament està a l'espera d'elaborar un procés participatiu en què els mateixos ciutadans de Torredembarra decidiran què hi volen posar, si una rèplica de l'Alfa i Omega, ja que l'original està totalment deteriorada, o l'antiga piràmide que antigament havia servit per encallar les embarcacions a la sorra.

Durant el ple de dijous, també es va informar que s'han aprovat les condicions per la creació d'una zona verda al carrer Lleida, en què la Diputació de Tarragona aportarà una subvenció d'uns 150.000 euros.

També et pot interessar


Comentaris