Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Roda de Berà donarà ajuts a les empreses que contractin aturats del poble

Les sol·licituds es podran presentar fins el proper 19 d'octubre
L'Ajuntament de Roda de Berà, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Roda de Berà impulsa aquest 2018, per sisè any consecutiu, dues línies d'ajuts, una dirigida a empreses i l'altra, a autònoms, que contractin persones que estiguin a l'atur i que visquin a Roda de Berà. És la continuïtat del projecte «Roda de Berà per l'ocupació i l'emprenedoria», que busca fomentar la contractació de rodencs i també l'autoocupació i l'impuls a l'emprenedoria. Es podran demanar fins al 19 d'octubre presentant a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà la documentació requerida a les bases.

 

A més, en una novetat que ja es va estrenar l'any 2017, l'empresa no cal que sigui del Tarragonès i del Baix Camp, com en les edicions inicials, sinó que l'oferta s'amplia a les empreses de qualsevol localització.

 

Ajudes a les empreses que contractin aturats de Roda de Berà

Pel que fa a les empreses que al llarg d'aquest any 2018 —la mesura té caràcter retroactiu, fins a l'1 de gener— contractin persones aturades i residents a Roda de Berà, podran rebre una subvenció de fins al 50% del cost total del contracte en qüestió, que haurà de tenir una durada mínima de tres mesos i ser, com a mínim, per a mitja jornada. El màxim que podrà rebre cada empresa és de 10.000 euros.

 

Les empreses interessades en rebre aquesta ajuda hauran de sol·licitar-ho abans del 19 d'octubre, i la contractació laboral de la persona haurà de ser en el termini comprès entre l’1 de gener i el 19 d’octubre.

 

Ajudes als aturats que s'autoocupin de Roda de Berà

Pel que fa a les ajudes que poden rebre les persones autònomes, es podrà rebre una subvenció de fins al 50% de totes les despeses detallades i derivades de l'activitat professional, amb un màxim a percebre per part de cada autònom de 3.000 euros. A més, un dels requisits que s'especifiquen és que  les factures de les despeses a justificar hauran d’estar datades en el període comprès entre els dotze mesos anteriors a la data d’inici de l’activitat empresarial i fins al final d’aquest exercici.

 

Un cop rebudes totes les sol·licituds es constituirà una comissió qualificadora que estarà formada per membres de cada grup municipal, la qual aplicarà un sistema de vot ponderat i atorgarà les subvencions.

 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris