Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament d'Altafulla condemna l'agressió sexual produïda durant Sant Martí

Tots els grups municipals signen una carta de rebuig als fets
Una imatge del ple extraordinari que s'ha celebrat aquest dimarts al matí a Altafulla. | Gerard Recasens

 

Aquest dijous, 15 de novembre, tots els regidors de l'Ajuntament d'Altafulla signen conjuntament un comunicat de rebuig a l'agressió sexual que es va produir la matinada del passat diumenge durant l'Empalmada Popular de la Festa Major de Sant Martí al Parc del Comunidor de la localitat.

 

Arran d'aquests fets, tres noies menors d'edat van ser víctimes de tocaments per part d'un noi, de 22 anys i veí d'Altafulla, que va ser detingut per part de la Policia Local. El jove va passar hores després a disposició dels Mossos d'Esquadra i aquest dilluns va declarar davant del jutge d'instrucció número 5 del Vendrell, que el va deixar en llibertat.

 

Comunicat de tot l'Ajuntament d'Altafulla sobre l'agressió sexual per Sant Martí

Aquest dijous, 15 de novembre, a primera hora del matí, l'Ajuntament d'Altafulla ha fet públic un comunicat de rebuig i de condemna als fets que van tenir lloc la matinada del passat diumenge. El text compta amb el suport dels regidors de l'EINA, Alternativa Altafulla, el PDECat i l'edil dle grup mixt. Aquest és el text íntegre:

 

«Els grups municipals d'AA-E, l'EINA-AM, PDeCAT i el Grup Mixt, representants del poble d’Altafulla mostren el seu fort rebuig i condemna per l’agressió sexual que van patir unes menors durant la celebració de l’Empalmada de la Festa Major de Sant Martí.

 

La festa i la nit no són excuses per treure importància a aquestes accions i, en aquest sentit, els assistents a la festa van reaccionar de manera exemplar aïllant l’agressor i avisant immediatament els agents de seguretat local que van activar el protocol contra violència masclista.

 

Des de les institucions cal seguir treballant contra el patriarcat i les seves conseqüències i per tant és la nostra obligació convertir els espais de festa en espais segurs i de confiança; on el dret al propi cos i a la lliure expressió de la sexualitat de cadascú sigui garantida

 

Exemples com el que s’ha viscut en la nostra Festa Major ens demostren que les iniciatives de sensibilització que s’estan duent aquests dies en el marc del Dia Internacional contra la violència envers les dones són més necessaris que mai. Cada persona decideix en cada moment què vol fer amb el seu propi cos. NO és NO i si no dic sí, també és NO!»

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris