Torredembarra en Comú podria triar alcaldable la setmana que ve

Els líders de la llista d'ICV el 2015 descarten recollir avals
La façana de l'Ajuntament de Torredembarra, en una imatge d'arxiu. | Gerard Recasens

 

La irrupció de Torredembarra en Comú al panorama polític de la localitat s'intuïa des de feia mesos, alhora que no s'acabava de concretar. Finalment, però, aquest dimecres, la confluència de l'esquerra verda s'ha donat a conèixer públicament i, sense gaire més detalls, ha anunciat que donava el tret de sortida al procés d'elecció de l'alcaldable a la Torre per a les eleccions municipals del mes de maig de 2019.

 

Membres dels Comuns, ICV i Podem al grup motor de Torredembarra en Comú

D'entrada, però, Torredembarra en Comú va aprovar, en la seva primera assemblea, la seva pròpia fundació. Se'n va escollir tot seguit el grup motor, és a dir, el conjunt de militants que dirigeixen la formació. Es tracta de sis persones, tres homes i tres dones, procedents de cadascuna de les tres formacions que han confluït en Torredembarra en Comú: ICV, Podem i Catalunya en Comú.

 

Així doncs, el màxim càrrec, el de coordinador, és per Carles Fuxet, d'ICV, formació que també aporta al grup motor María José Álvarez. Per part de Podem, en formen part Valentín Montaña i Juan Carlos García, mentre que, per part de Catalunya en Comú, s'hi han integrat Doris Giglio i Emma The.

 

Torredembarra en Comú podria tenir alcaldable la setmana vinent

Constituïda la formació i el seu grup motor, la vintena de militants de Torredembarra en Comú ha endegat el procés per escollir el seu candidat a l'alcaldia. Amb tot, però, un cop el tinguin, la formació haurà de decidir en quin format es presenten a les eleccions de 2019, si cerquen coalicions amb altres formacions polítiques i quin nom donen a la candidatura de la qual formin part. 

 

«D'entrada, la setmana vinent, ens posarem en contacte amb tots els partits, de VOX fins a la CUP, per donar-nos a conèixer», ha explicat Carles Fuxet, coordinador de Torredembarra en Comú, a BaixGaiàDiari.cat. Alhora i en paral·lel, la formació ja ha posat en marxa el procés de primàries.

 

Fins el proper dimecres, 19 de desembre, qualsevol militant pot recollir els avals necessaris per ser candidat a alcaldable. Divendres, 21 de desembre, es proclamaran els candidats i, en cas que només n'hi hagi un, quedarà automàticament designat alcaldable de Torredembarra en Comú per al 2019. Si n'hi ha més d'un, l'elecció es prorrogarà fins passades les festes de Nadal i l'alcaldable es votarà el proper dimecres, 9 de gener de 2019.

 

Bonet, Garcia i Mercadé, descartats com a alcaldables

Qui es postularà per a ser l'alcaldable de Torredembarra en Comú a les eleccions del 26 de maig de 2019 és, hores d'ara, una incògnita —almenys fora de la formació. Fa quatre anys, ICV es va presentar en solitari i per primera vegada a les eleccions municipals a la Torre i va obtenir 216 vots, un 3,75% insuficient per entrar a l'Ajuntament. Albert Bonet era llavors el cap de llista, però no repetirà. Ell mateix ha descartat en declaracions a aquest mitjà que faci cap campanya de recollida d'avals.

 

A Bonet l'acompanyava el 2015, al número 2 de la candidatura, la independent Gemma Garcia, que a banda de no ser militant, està actualment desvinculada de l'entorn de l'esquerra verda. El número 3 d'ICV el 2015, Francesc Mercadé, tampoc no emprendrà cap recollida d'avals, segons ell mateix ha explicat a aquest mitjà; i pel que fa al quart candidat, Carles Fuxet, ha explicat que «dependrà de la militància», sense confirmar ni descartar cap pas per part seva. La incògnita podria resoldre's, doncs, en pocs dies.