Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Altafulla, portada a 'El País' pels joves immigrants instal·lats a l'alberg

Els joves seran traslladats i abandonaran Altafulla aquesta mateixa setmana
L'alberg d'Altafulla, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

L'alberg que la Generalitat de Catalunya té a Altafulla ha exercit, des de mitjan mes de setembre, com a casa d'acollida per a menors d'edat immigrants que arriben sols a l'Estat espanyol i que passen a estar tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, la DGAIA. La situació ha estat recollida avui pel diari 'El País', que dedica un reportatge a la situació sota el títol d''Altafulla, el poble dels nens immigrants', i que apareix a la seva portada. El mateix alcalde de la localitat, Fèlix Alonso, se n'ha fet ressò:

 

 

Els menors immigrants no acompanyats marxaran d'Altafulla aquesta setmana

El reportatge que publica 'El País' aquest diumenge explica que Altafulla, amb 5.000 habitants, té un volum de menors immigrants acollit d'un cada 250 habitants, una taxa molt elevada amb comparació, fins i tot, a les dades diverses comunitats autònomes de l'Estat espanyol. En el reportatge s'hi reflecteix la història, que explicàvem ja fa setmanes a BaixGaiàDiari.cat: la Generalitat de Catalunya, desbordada per l'allau de menors immigrants no acompanyats, els havia col·locat a diversos edificis de la seva propietat, entre els quals l'alberg, situat al centre de la vila closa d'Altafulla.

 

De fet, van arribar a la segona quinzena de setembre sense previ avís al consistori, que se'n va assabentar per una baralla i per queixes del veïnat per molèsties. Un cop resolts els primers problemes, el reportatge recull diverses veus d'altafullencs que diuen haver-se aconstumat a la seva presència i que es mostren disposats a la solidaritat de l'acolliment, si bé no s'amaguen altres opinions contràries.

 

Amb tot, i després de dibuixar la situació amb què s'han trobat en aquest municipi del Baix Gaià, els menors immigrants seran reconduïts cap a altres localitzacions i aquest mateix dimecres, 31 d'octubre, està previst que abandonin definitivament l'alberg d'Altafulla.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris