Altafulla prepara l'Altacústic per «omplir de música i cultura» la Vila Closa

Tretze grups, la meitat del Camp de Tarragona, actuaran en aquesta sisena edició del festival
L'alcalde Molinera, la regidora Maymó, el director del festival Kike Colmenar i l'artista Fito Luri, a la presentació del Festival Altacústic 2019. | Gerard Recasens

 

Altafulla ja ha engegat el compte enrere per a l'inici del Festival Altacústic 2019. Falten menys de quinze dies perquè la Vila Closa, és a dir, el casc antic de la localitat, aculli la sisena edició d'aquest certamen musical de petit format que s'ha anat consolidant en les darreres temporades. Enguany hi actuaran tretze grups distribuïts en els tres vespres de durada del festival —del 18 al 20 de juliol— en els tres escenaris habituals —plaça de l'Església, Placeta i plaça del Pou.

 

La meitat dels artistes, i grups, «de casa»

El director artístic de l'Altacústic, Kike Colmenar, ha subratllat la singularitat d'un festival que «uneix la proposta artística amb el valor patrimonial», amb un escenaris que «conformen una ruta que obliga a conèixer els racons més atractius de la Vila Closa». «És la millor combinació que tenim de música i territori», ha explicat Colmenar.

 

Steve Smyth, que presentarà nous temes; la primera actuació de Ramon Aragall al Camp de Tarragona; o les actuacions de les revelacions del panorama emergent Kids from Mars i Marta Knight són els caps de cartell d'aquesta edició, segons el seu director artístic, que ha destacat que la programació «està formada, en el 50%, per grups del Camp de Tarragona que presenten nous treballs».

 

Fito Luri, cantautor reusenc que ha estat a la presentació d'aquest divendres, obrirà el festival. Luri ha destacat que «l'Altacústic ja és una referència més enllà d'Altafulla» i que els músics i els melòmans de la zona «ja esperen, quan s'acosten aquestes dates, quina és la programació del festival».

 

A més de Fito Luri, a l'Altacústic 2019 actuaran Susannes, Joan Reig, Elena Volpini, Anaïs Vila & Pantaleó, Steve Smyth, TMN, Espaldamaceta, Marta Knight, Donallop, Marialluïsa, Kids From Mars i Ramon Aragall.

 

Molinera ja pensa en l'Altacústic 2020

Fins el 18, 19 i 20 de juliol no se celebrarà l'edició 2019 de l'Altacústic, però l'alcalde Jordi Molinera ja ha posat l'accent en l'any vinent. «Volem fer créixer el festival en dies de programació, en espais i en temporada: ens plantegem oferir sessions de l'Altacústic fora de l'estiu», ha manifestat, en la línia de la «desestacionalització». «Dotarem el festival de més pressupost, ja que es tracta d'un esdeveniment amb DO Altafulla i Camp de Tarragona», ha dit l'alcalde.

 

De cara a aquesta edició, però, Jordi Molinera ha destacat que l'Altacústic «tornarà a omplir de música i cultura la Vila Closa» i que «s'ha convertit en un festival de referència a nivell de programació musical». Per a la regidora de Cultura, Gemma Maymó, «els escenaris ens serveixen per donar valor a tres espains insignes de la Vila Closa».

 

«El festival tindrà la dinàmica de sempre», ha dit Maymó, i l'entrada serà gratuïta a tots els concerts. Com a novetat, ha avançat que «es disposarà d'un punt lila per a la prevenció i la informació davant de possibles situacions d'agressió sexual», així com polseres amb el lema 'Només sí és sí'.