Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben els Gegants del Vendrell en un descampat de Castelló

El CAP de Torredembarra es podria ampliar en un terreny diferent a l'actual

Es tracta d'una proposta embrionària i verbal de la Xarxa Santa Tecla
El CAP de Torredembarra podria ampliar-se en un terreny diferent al que ocupa actualment. | Cedida

 

Nou escenari en la demanda endèmica d'ampliació del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Torredembarra. L'ambulatori que dona servei a la vila i a la contornada i que fa anys que reclama augmentar les seves dependències i serveis podria ampliar-se en una ubicació diferent a la que fins ara era sobre la taula.

 

Segons ha revelat l'alcalde de Torredembarra, el republicà Eduard Rovira, en una entrevista a l'emissora municipal Ona la Torre, Xarxa Santa Tecla estudia la possibilitat d'ampliar els serveis del CAP en una zona que no sigui adjacent al centre mèdic actual, tal com fins ara es plantejava.

 

L'alternativa a l'ampliació del CAP, una proposta verbal i embrionària

La possibilitat tan sols va sorgir verbalment en una reunió i, de prosperar, es troba encara en una fase molt embrionària. Ara bé, per primer cop, s'obre una alternativa a l'ampliació del CAP en un terreny que eviti el llarg tràmit urbanístic de la cessió municipal d'unes parcel·les que, ara per ara, són privades —les adjacents a l'actual ambulatori.

 

Fa gairebé deu anys que la Torre reclama poder tenir més serveis al CAP: per exemple, un dels més destacats i d'ús més freqüent és el de radiologia. Fins ara, la solució passava per ampliar l'actual edifici, però el tràmit urbanístic per assolir-ho exigeix, primer, l'aprovació d'un pla parcial que, amb la crisi va quedar aturat; i després, reparcel·lar i negociar una cessió de terrenys a l'Ajuntament.

 

L'ampliació del CAP, en un terreny diferent al que ocupa actualment?

Tot plegat, una gestió molt lenta —ara, aturada— que ha fet plantejar l'alternativa de buscar un altre terreny proper al nucli urbà de la localitat, perquè el màxim d'usuaris s'hi puguin desplaçar a peu. La proposta és verbal i en els propers mesos caldrà veure si va més enllà i hi ha novetats al voltant d'aquesta nova proposta.

 

Si prosperés, per poder veure una ampliació del CAP en un terreny diferent al fins ara plantejat, caldria també la inversió pressupostària de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. L'ampliació de l'ambulatori torrenc queda encara lluny, si bé és cert que s'obre una via que, fins ara, no havia estat sobre la taula.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris