Altafulla estudia posar en marxa una app per a processos participatius

El govern estudia que es pugui posar en funcionament durant l'any 2020
L'Ajuntament d'Altafulla estudia posar en marxa aquesta aplicació de cara a l'any 2020. | TarragonaDigital

El govern municipal d'Altafulla estudia, de cara a l'any 2020, posar en marxa una aplicació de participació ciutadana que permeti, per exemple, participar en consultes que es puguin plantejar de manera telemàtica. Aquesta és una de les idees que es reflecteixen en el Pla d'Acció de Mandat (PAM), que aquest matí el tripartit municipal ha presentat als líders de l'oposició (Alternativa Altafulla i Junts per Altafulla), en el si de la Junta de Portaveus convocada a l'Ajuntament.

La previsió és que es pugui implementar l'any 2020

L'alcalde de la localitat, Jordi Molinera (EINA) ha explicat a BaixGaiàDiari.cat que des de fa setmanes, el govern local està estudiant les possibilitats que ofereix una aplicació informàtica de la qual ja disposen a diversos Ajuntaments, «sobretot a les comarques de Barcelona i Girona», però que a casa nostra ja han impulsat d'altres consistoris més grans, com el de Reus.

El PAM contempla que aquesta app es pugui començar a utilitzar l'any 2020. Per ara, des del govern municipal s'estan estudiant les possibilitats que ofereix i els seus costos. Una de les utilitats d'aquesta nova aplicació seria la de poder convocar consultes ciutadanes amb totes les garanties —limitant la participació al cens establert. «Seria una eina que ens podria ajudar a què els altafullencs puguin participar més directament en la governança del poble», apunta l'alcalde Molinera.

Segmentar el cens per fer consultes més acotades

Però no tan sols això. L'app també permet segmentar el cens i, per tant, convocar consultes ciutadanes on només pugui votar una part de la població. «Això ens permetria fer consultes a un cens més acurat en funció del tema sobre el qual vulguem preguntar», explica Molinera.

«Per exemple, podríem fer una consulta només als veïns de Brises del Mar sobre algun afer que afecti la seva urbanització; o a les persones de fins a 25 anys sobre alguna qüestió referent a polítiques de joventut», explica l'alcalde. L'any 2020, doncs, Altafulla podria posar en marxa aquesta eina innovadora.

"✅ La Pobla de Montornès tancarà el 2019 amb deute zero" "⛈🌊 VÍDEO i FOTOS: La llevantada inunda a Torredembarra"