Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Torredembarra repara el pont que travessa les vies del tren a Baix a Mar

El cost d'aquesta obra supera de poc els 91.000 euros
El pont que connecta Baix a Mar amb l'altra banda de les vies està sent reparat. | BaixGaiàDiari.cat

 

Des de la setmana iniciada el passat 15 d'octubre, l'Ajuntament de Torredembarra ha endegat les obres d'un dels passos elevats que connecta una banda i l'altra del seu terme municipal, separades per les vies del tren que transcorren, paral·leles a la costa, el territori de nord a sud. És el cas del pont situat a Baix a Mar, on feia setmanes ja s'havien detectat algunes deficiències estructurals que feien necessària una operació per millorar-ne la seguretat.

 

Les obres al pont de Baix a Mar, d'uns dos mesos de durada

Tenint en compte que les obres de rehabilitació d'aquest pas elevat es van iniciar al llarg de la passada setmana, es calcula que just abans de les festes de Nadal l'obra que ja marxa a ple ritme es pugui donar per finalitzada. La previsió dels treballs contempla un total de vuit setmanes.

 

L'empresa SANPO Obras especiales y Proyectos, S.L. és l'encarregada d'executar aquestes obres, per un import total de 91.102,21 euros, amb l'IVA inclòs, que finança de manera íntegra l’Ajuntament de Torredembarra a través de la seva regidoria de Via Pública.

 

Deficiències detectades al pont que connecta Baix a Mar i l'altra banda de la via

Un informe havia detectat setmanes enrere deficiències estructurals en aquest pont. El regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Torredembarra, el socialista Vale Pino, ha explicat que «l’objectiu d’aquesta actuació és rehabilitar de manera integral aquest pas ubicat entre el carrer del Ferrocarril i el carrer de Joaquim Costa, i garantir així la seguretat dels usuaris».

 

L'informe tècnic que havia detectat els problemes concloïa que hi havia fissuració i cobriments de crosta marcats per la corrosió dels armats. També va trobar humitats en la part inferior de les superfícies de formigó, fissures i deformació dels trams d’escala; separació en els paviments dels replans; desnivells, trencament i disfuncions dels esglaons; corrosió generalitzada de les baranes, i quartejat del formigó de reforç-reparació del pilar baix del carrer de Joaquim Costa.

 

D’acord amb aquests problemes detectats, les obres contemplen la rehabilitació de l’estructura, el canvi d’esglaons i el canvi de baranes i tanques. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris