GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ataquen la plaça de Lluís Companys i el parc de l'1 d'octubre de Creixell

Els fets s'han produït la passada matinada
El monòlit del parc 1 d'octubre de 2017, totalment il·legible, pintat de vermell. | Cedida

 

Creixell ha estat l'escenari, la matinada d'aquest dilluns, 1 d'octubre de 2018, de diversos atacs vandàlics contra mobiliari urbà i, més concretament, cap a aquell que feia referència al mateix 1 d'octubre o a qui va ser president de la Generalitat entre 1934 i fins que va ser afusellat el 1940, Lluís Companys. Segons han denunciat aquest dilluns diversos veïns de la vila i també entitats independentistes, els atacs vandàlics s'haurien produït durant la passada matinada, coincidint, doncs, amb la data del primer aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

 

Ataquen el parc de l'1 d'octubre i la plaça de Lluís Companys de Creixell

Tal com es pot veure a les imatges, un dels principals atacs l'ha patit el parc de l'1 d'octubre de 2017, que es va inaugurar fa pocs mesos —tot just a finals del mes de maig passat. El monòlit que hi ha al parc amb una inscripció de la data en qüestió ha estat pintat completament amb pintura vermella.

 

També ha patit els efectes del vandalisme la plaça de Lluís Companys de la mateixa localitat. Un altre monòlit, més petit, situat en aquesta plaça, també ha estat atacat amb pintura vermella. Finalment, la placa on es pot llegir 'plaça del president Lluís Companys' també ha estat parcialment pintada de vermell, tapant especialment el cognom de qui va presidir la Generalitat fins al seu afusellament.

 

Atacs contra el parc 1 d'octubre, també a les Borges del Camp

Només 24 hores abans de l'atac de Creixell, va passar quelcom similar a la localitat de les Borges del Camp, també a les comarques de Tarragona. En aquest cas, aquest diumenge es va inaugurar el parc de l'1 d'octubre. L'acte es va fer igualment, però la matinada anterior, un grup organitzat en dos vehicles va pintar amb esprai negre la placa on es podia llegir el nom del parc.

 

La placa de la plaça del president Lluís Companys, tacada de pintura vermella. | Cedida

 

Una de les plaques de la plaça del president Lluís Companys, també atacada la passada matinada. | Cedida