Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Aurora Roldán, nova jutgessa de pau de Torredembarra

És la primera dona que ocupa aquest càrrec a la vila
L'urna en què s'ha escollit, per la via del vot secret, Aurora Roldán com a nova jutgessa de pau. | Gerard Recasens

 

Aurora Roldán Guerrero serà la nova jutgessa de pau de Torredembarra. Així s'ha decidit aquest dijous, 25 d'octubre, durant la sessió plenària extraordinària que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Torredembarra després de gairebé nou mesos amb el càrrec vacant. Roldán serà la primera dona que ocupi les responsabilitats de jutgessa de pau a la història de la localitat.

 

Tres rondes per escollir la nova jutgessa de pau de Torredembarra

Just abans d'aprovar les ordenances fiscals per a l'exercici 2019 amb polèmica inclosa, el plenari d'aquest dijous ha resolt el nomenament del càrrec de jutge de pau, que duia gairebé nou mesos vacant després de la mort de 'Thomy' Pijuan, l'anterior jutge de pau, el passat 1 de febrer.

 

La votació s'ha fet en tres rondes i amb nou candidats sobre la taula. Cada regidor podia votar cap, un, dos o tres candidats. Servia, aquest primer torn, per escollir una terna. Els resultats de la votació han estat aquests:

—Aurora Roldán Guerrero: 9 vots

—Josep Maria Pijuan Arroyo: 7 vots

—Francesc Ortiz Valiente: 6 vots

—Rosalia Papiol Fortuny: 4 vots

—Eloy Gómez Marsal: 3 vots

—Alba Quinto López: 1 vot

—Glòria Pomares Costa: 0 vots

—Daniel Próspero Sanz: 0 vots

—Mònica Martín Solé: 0 vots

 

Així doncs, Roldán, Pijuan i Ortiz han passat a la segona ronda, on cada regidor podia votar un sol nom i on, si cap dels candidats assolia majoria absoluta, com ha estat el cas, quedava eliminat el que obtingués menys vots. Els resultats han estat aquests:

—Aurora Roldán Guerrero: 8 vots

—Francesc Ortiz Valiente: 5 vots

—Josep Maria Pijuan Arroyo: 3 vots

—Un vot en blanc.

 

Roldán i Ortiz han anat a la ronda final, on ha vençut Aurora Roldán (11 vots) per davant de Francesc Ortiz (5 vots), i on també s'ha comptabilitzat un vot en blanc. D'aquesta manera, doncs, Roldán ha resultat escollida.

 

Polèmica en els vots que han escollit Roldán com a jutgessa de pau

Però la votació tampoc no ha estat exempta de polèmica. En un recés posterior del ple, diversos regidors de l'oposició han anat fins a la taula del secretari i han comprovat els vots que s'havien escrutat prèviament. Al tancament del plenari, amb l'oposició fora de la sala, l'alcalde Rovira ha fet constar el acta l'explicació de tot plegat.

 

«Alguns membres de l'oposició han revisat les paperetes i han interpretat la lletra per esbrinar qui havia votat què, violant així el secret de vot que havíem acordat», ha manifestat l'alcalde de Torredembarra.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris