Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Roda transformarà el terreny de l'avinguda de l'Avenc al costat del PIJ

La construcció de l''skate park', un circuit i una zona verda causaran un rentat de cara en aquest cèntric punt de la vila
El solar de l'avinguda de l'Avenc, proper al PIJ, que canviarà radicalment de cara en els pròxims mesos. | BaixGaiàDiari.cat

 

El gran solar situat a l'avinguda de l'Avenc de Roda de Berà, proper al Punt d'Informació Juvenil (PIJ) gaudirà en els propers mesos d'un canvi radical. El terreny passarà a ser una zona que buscarà atraure el públic més jove: un projecte d''skate park', un circuit educatiu infantil i una zona verda seran els nous atractius d'aquest espai, actualment sense cap més contingut que alguns garrofers joves, plantats recentment. Els pressupostos participatius de Roda de Berà han ajudat a impulsar aquesta zona del centre de la localitat que prendrà, en els propers mesos, una nova embranzida.

 

Un nou 'skate park' a Roda de Berà

Ja fa mesos que l'equip de govern va donar a conèixer la seva intenció de construir en aquest espai un 'skate park', perquè especialment el públic més jove pogués gaudir de diversos elements per practicar amb els patins. Les obres d'aquest projecte, elaborat durant l'estiu passat, van sortir a licitació fa unes tres setmanes. El concurs es va tancar el passat dimarts i en els propers dies es podria procedir a la seva adjudicació.

 

Les obres de l''skate park', que tindran un cost de 60.000 euros amb l'IVA inclòs i que duraran uns dos mesos, es podrien enllestir en el primer trimestre de 2019. Inclouen cinc mòduls amb diferents elements per a la pràctica d'aquesta modalitat esportiva i la superfície total de l''skate park' serà d'uns 312 metres quadrats, als quals es podrà accedir des de la vorera a través d'un pas.

 

Els pressupostos participatius aposten per un circuit i una zona verda en aquest punt

Si l''skate park' ja servirà per donar ús a aquest solar que actualment es troba inutilitzat, els pressupostos participatius d'aquest octubre han reblat el clau. Dues de les quatre inversions guanyadores, que s'inclouran en el pressupost de 2019, estan pensades per a l'espai que resti en aquest solar un cop construït l''skate park'.

 

D'aquesta manera, i adjacent al nou equipament, s'hi construirà un circuit educatiu infantil, dirigit també al públic més menut i jove, per aprendre a circular amb bicicletes i amb patinets. Es tracta d'una proposta pressupostada en 40.000 euros. A l'espai restant, s'hi construirà una altra proposta sorgida dels pressupostos participatius: una nova zona verda. Amb una inversió de 50.000 euros, es farà un nou espai enjardinat i un espai de parc infantil amb paviment de cautxú.

 

Amb l''skate park', el circuit educatiu i la nova zona verda amb parc per a canalla, l'actual solar en desús de l'avinguda de l'Avenc es convertirà en un espai de concentració de nous equipaments dirigits a infants i joves, en una zona del nucli urbà de Roda de Berà que, amb tota probabilitat, cobrarà nova vida.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris