Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Virulent incendi forestal a la Torre de l'Espanyol, a la Ribera d'Ebre

Arrenquen de matinada les estelades de Baix a Mar, a Torredembarra

Han aparegut diverses banderoles d'Espanya a l'àncora de Cal Bofill
L'àncora ha aparegut amb una sèrie de banderoles d'Espanya entortolligades. | Cedida

 

Baix a Mar, el barri marítim de Torredembarra, ha despertat aquest dijous, 25 d'octubre, al matí, constatant una notícia sorprenent: durant la matinada, havien desaparegut totes les estelades penjades als carrers del barri. A més, el monument de l'àncora que està instal·lat als jardins de Cal Bofill, ha aparegut amb unes banderoles d'Espanya, de plàstic, entortolligades.

 

Baix a Mar de Torredembarra desperta sense estelades

La notícia ha corregut com la pólvora des de primeríssima hora del matí. Cap de les banderes independentistes de Catalunya que es podien veure a molts balcons de Baix a Mar eren aquest dijous, 25 d'octubre, allà on havien estat penjades.

 

És evident, doncs, que al llarg de la matinada, un grup de persones ha actuat per arrencar-les i retirar-les i de manera molt discreta, atesa la sorpresa que s'han endut els veïns del barri aquest dijous. També ha desaparegut, fins i tot, l'estelada negra que penjava del carrer d'Isaac Peral, una de les més cridaneres que es podia veure a la zona.

 

L'àncora de Baix a Mar, amb banderes espanyoles

La retirada d'estelades no ha estat l'única sorpresa a Baix a Mar de la Torre. A Cal Bofill, el monument en forma d'àncora que hi ha als jardins —que s'hi va traslladar ja fa anys, procedent de la plaça de Josep Valls Ibern—, ha aparegut amb una línia de banderoles de plàstic —les típiques de festa major— amb la bandera d'Espanya.

 

L'acció sembla un contraatac a les dues ocasions en què el CDR de Torredembarra ha lligat desenes de llaços grocs en aquest monument, en dues accions que també van generar molta controvèrsia i, fins i tot, enfrontaments quan alguns veïns van arrencar aquests llaços.

 

Baix a Mar, un escenari més de la «guerra de símbols»

Ara per ara, cap grup sembla haver reivindicat aquest robatori d'estelades i l'acció de l'àncora. Tot just la tarda de l'11 de setembre, a Baix a Mar també es va produir una retirada massiva de llaços grocs per part de diverses persones que es van autoidentificar com a pertanyents a VOX i Ciutadans.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris