Cs denuncia al govern espanyol que el Catllar no penja la bandera d'Espanya

La formació insta el consistori a «complir la llei de banderes»
La façana de l'Ajuntament del Catllar, en una imatge recent, amb motius contra l'empresonament i exili dels líders del procés. | Cedida

 

Ciutadans insta l'Ajuntament del Catllar a penjar la bandera espanyola a l'edifici del consistori. El partit constitucionalista ha posat en coneixement de la subdelegació del govern espanyol a les comarques de Tarragona i l'Ebre el que creu que és un «incompliment de la llei de banderes». En l'escrit que la formació ha fet arribar en les darreres hores a la representació tarragonina del govern de l'Estat, Cs reclama específicament que «es restitueixi la bandera d'Espanya a l'Ajuntament».

 

A la façana de l'Ajuntament del Catllar, en les darreres setmanes, s'hi pot veure un cartell que demana «Llibertat preses i presos polítics» i un domàs que reclama la llibertat de l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, que es troba en presó preventiva des del passat 23 de març, complint-la des d'aquest estiu a la presó de Mas d'Enric que es troba, precisament, al terme municipal del Catllar.

 

Neix Ciutadans al Catllar

D'aquests símbols en contra de l'empresonament dels líders socials i polítics del procés, també se n'ha queixat en els darrers mesos Ciutadans, que ha format ja un comitè local del partit i que es presentarà a les eleccions municipals al Catllar, previstes per al maig de l'any vinent. La denúncia de l'incompliment de la llei de banderes a la subdelegació del govern espanyol és una de les primeres accions que el grup duu a terme al poble.

 

La segona denúncia, després de Vox

Aquesta, però, no és la primera denúncia d'aquestes característiques que rep l'Ajuntament del Catllar: fa unes setmanes va ser Vox qui va presentar un escrit a la subdelegació del govern d'Espanya, i l'ens que dirigeix Joan Sabaté ja ha dirigit una instància al consistori preguntant sobre el compliment de la llei de banderes, tal com ha passat a onze municipis més de la comarca.

 

Actualment i després de tres canvis d'alcalde en aquest mateix mandat, l'Ajuntament del Catllar està governat per Joan Morlà (Units pel Catllar), en coalició amb el PDECat, ERC i ICV. Els quatre regidors del PSC són a l'oposició.