Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Altafulla construirà una bassa al pontet per reduir les inundacions

El pressupost inicial supera els 475.00 euros
Una imatge de punt en què s'ubicarà la bassa de laminació, al pontet, en terme municipal d'Altafulla | BaixGaiàDiari.cat

 

El ple municipal de l’Ajuntament d’Altafulla, que es va reunir en sessió ordinària aquest dilluns, 29 de gener, va aprovar per unanimitat iniciar el procés d’expropiació forçosa dels béns i drets afectats pel projecte d’obres de construcció d’una bassa de laminació a la conca de la Rasa. Es tracta del primer pas per construir una gran bassa a la zona del pontet, al límit amb el terme municipal de Torredembarra, a fi i efecte d'evitar les inundacions que es produeixen a la zona en temps de temporals.

 

Amb l’acord que va prendre aquest dilluns l'Ajuntament d'Altafulla, es permet la declaració d’utilitat pública i la necessitat d’ocupació dels terrenys afectats, i ara s'inicien els expedients per tal de poder-los expropiar.

 

Una bassa de 25.000 metres quadrats de superfície i 40.000 metres cúbics de capacitat útil

El projecte de construcció afecta dues finques: una, de 22.413 metres quadrats; i una segona, més petita, de 2.622. D’aquesta manera, la superfície total de la bassa de laminació serà de 25.035 metres quadrats.

 

L’objectiu d’aquesta obra, segons va explicar aquest dilluns al ple la regidora d’Urbanisme del consistori altafullenc, Marisa Méndez-Vigo, és «reduir les inundacions al Barri Marítim d'Altafulla, una situació que el municipi arrossega des de fa molts anys». Juntament amb això, es complementaria la funcionalitat del dipòsit d’aigües pluvials que es va construir a mitjans de l’any 2016 en aquest sector del pontet.

 

La bassa, situada al pontet, just a la vora del kàrting d'Altafulla

La bassa de laminació s’ubicaria en uns terrenys annexos a l’antiga carretera N-340, i que limiten amb la zona de la Vinya Gran, el Kàrting Altafulla i el Càmping Don Quijote. El pressupost inicial de construcció s’eleva als 476.064,71 euros, i el termini d’execució seria de tres mesos.

 

Aquesta bassa de laminació té l'objectiu principal d'evitar avingudes d'aigües i inundacions amb una capacitat útil de 40.000 metres cúbics. Estarà situada en derivació respecte a la Conca de la Rasa i estarà preparada per recollir l'aigua que no pot assumir la canalització de la riera, aigües avall a la confluència dels carrers de la Via Hercúlea i la Via Augusta, a Baix a Mar.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris