Metge fent proves PCR a Reus.

Un enterrament clandestí origina un gran brot de Covid-19 amb més de 30 persones contagiades a Torredembarra

La cerimònia era musulmana i no s'ajustava a la normativa d'aforament | Fins a dotze grups escolars de sis centres diferents es troben confinats

Un enterrament  multitudinari, celebrat de forma clandestina sense complir cap de les limitacions ni restriccions vigents, ha originat un gran brot  de coronavirus a la localitat de Torredembarra  (Baix Gaià), entre els quals es troben adults i nens. Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, la cerimònia religiosa era musulmana, ha desencadenat un total de 35 contagis a la població i agrupava desenes de persones sense respectar les mesures exigides per les autoritats.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Fonts del Departament de Salut  han confirmat l'origen del brot el passat 5 de desembre, motiu pel qual els 35 casos positius  confirmats ja s'han anat integrant a les dades diàries de la darrera setmana i han estat reportats, si bé fins ara no havia trascendit la naturalesa dels contagis i el seu origen comú: un enterrament multitudinari  sense mesures de seguretat ni limitació d'assistència. Un total de  dotze grups escolars  de sis centres diferents, majoritàriament de Torredembarra però també d'altres municipis propers com Altafulla, es troben confinats a causa d'aquesta circumstància.

La majoria dels infants contagiats pertanyen a l'escola torrenca Molí de Vent, on s'han concentrat fins a set d'aquestes dotze classes confinades. Cal recordar que, amb l'actual grau de restriccions  a la mà, els actes religiosos en espais tancats i sense garanties de ventilació es troben, per a tots, limitats al 30% de l'aforament. Els casos de contagi d'altres menors en l'àmbit escolar, en aquestes dotze classes  confinades, han estat mínims —i asimptomàtics— i s'espera que els grups afectats ja puguin tornar a la normalitat aquesta setmana.