Torredembarra busca parelles lingüístiques per practicar el català

Les inscripcions estaran obertes fins el proper 10 de desembre
Una imatge de la sessió formativa de parelles lingüístiques que es va fer a Torredembarra aquest passat dilluns. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Fins el proper dimarts, dia 10 de desembre, estarà obert el termini per a inscriure’s com a participant a la primera edició del Voluntariat per la Llengua a Torredembarra. Aquesta és una iniciativa que consisteix a formar parelles lingüístiques entre persones catalanoparlants, que fan de voluntàries, i persones no catalanoparlants que tinguin interès a practicar el català i que fan d’aprenents. 

Ara mateix s'ha endegat el procés d'inscripció per a aquesta formació de parelles, tant de catalanoparlants com de no catalanoparlants. Un cop les dues persones entren en contacte, només hauran de pactar dia, hora i lloc de trobada. En definitiva, es tracta de conversar durant una hora a la setmana en català durant deu setmanes.

La sessió formativa s'ha fet aquesta setmana

Aquest dilluns, 18 de novembre, a la tarda, va tenir lloc la reunió informativa d’aquest programa. La sessió va anar a càrrec de la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Rosa Maria Ibarz, i del tècnic de normalització Gerard Escarré. El regidor Josep Maria Guasch va ser l'encarregat de presentar-los i donar-los la benvinguda. Van intervenir-hi també un aprenent i un voluntari que van explicar la seva experiència, valorant-la de «molt positiva i enriquidora»

La clau de l’èxit està en què, d’una manera desinteressada i gratuïta, d’una banda, es fomenta la pràctica quotidiana, real i distesa de la llengua, i de l’altra, s’afavoreix l’intercanvi personal, cultural i cohesionador entre els participants. 

Com es poden fer les inscripcions?

Els interessats a inscriure-s'hi ho poden fer mitjançant uns formularis que hi haurà disponibles, a partir d'aquest divendres, 22 de novembre, a l'Ajuntament, a la Regidoria d'Acció Social i a la Regidoria d'Educació. En qualsevol moment, també es poden fer les inscripcions directament a través del web de la iniciativa

El proper 12 de desembre, a les set del vespre, a l'Espai Cultural Sala del Mar, tindrà lloc la presentació de les primeres parelles lingüístiques de Torredembarra, es lliurarà el material i s’iniciarà la primera edició del programa a Torredembarra.

"🐶🐱 LA TORRE: La decisió final de l'Ajuntament sobre la regidoria de Benestar Animal" "💵 ALTAFULLA: L'Ajuntament dona 300 euros a una productora local per un curtmetratge"