Imatge de l'edifici de Can Bofill a Torredembarra

El centre d'activitats mediambientals de Torredembarra acull 5.000 persones durant el 2019

El Centre d'Activitats Medioambientals Can Bofill ha acollit jornades i exposicions de conscienciació sobre el medi ambient durant el 2019

Cal Bofill ha rebut, en el conjunt de totes les seves activitats, més de 5.000 habitants aquest any. L'edifici, un antic xalet situat al Passeig Marítim de Torredembarra, és la seu del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EDC) i del Grup Ecologista de Tarragona i l'Ebre-Ecologistes en Acció de Catalunya (GETE-EeAC). Dues associacions que lluiten per la preservació del medi ambient a Catalunya i a Tarragona, i que a Can Bofill preparen diverses exposicions i activitats durant l'any per aconseguir aquest objectiu.

Torredembarra, conscienciada sobre el medi ambient

Durant l'any passat es van realitzar 10 exposicions de conscienciació i educació mediambiental, que van suposar un 52,5% de les visites al recinte, fet molt positiu segons el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, que ha remarcat la importància de Cal Bofill «com a recurs per la dinamització mediambiental a Torredembarra». 

Tot i la davallada de visitants respecte a l'any 2018, que van ser 7.000 persones aproximadament, el regidor ha destacat la importància de les campanyes sobre la conscienciació sobre el reciclatge, a través de l'enviament d'un tríptic informatiu a més de 15.000 llars, així com l'enviament també d'informació en centres escolars, per «desenvolupar campanyes relacionades amb la selecció de residus».

Un altre tipus d'activitats que s'han remarcat són les jornades de conscienciació, que es van realitzar als jardins de Cal Bofill. Torras ha destacat l'èxit d'aquestes jornades, ja que tot i haver-se realitzat només tres durant l'any, han suposat un 16,9% del percentatge total de visitants el 2019.

El Porta a Porta ja està en marxa

L'1 de desembre de l'any passat Torredembarra va iniciar el servei de recollida d'escombraries Porta a Porta, que començava pel barri de Babilònia. El passat dia 7 de gener va ser el torn del barri Sant Jordi, i Joan Torras ha destacat el paper rellevant del grup Ecologistes en Acció, juntament amb altres associacions,  en el lliurament d'informació i material als veïns afectats, que són més de 2.000 famílies. Pel que fa a la resta de barris, aniran implementant el canvi durant el transcurs de l'any.


Comentaris