Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui, 17 de juliol

ATENCIÓ

Dos ferits lleus en un accident a l'N-340, a Creixell

Torredembarra triarà dijous el nou jutge de pau

El càrrec es troba vacant des de la mort de 'Thomy' Pijuan, el febrer passat
El ple està convocat per aquest dijous, 25 d'octubre, a les 9.30 hores. | BaixGaiàDiari.cat

 

La vacant del càrrec de jutge de pau a Torredembarra acabarà aquest dijous, 25 d'octubre, en el ple extraordinari convocat per aprovar les ordenances fiscals de l'exercici 2019. A la mateixa sessió, està previst un altre punt de l'ordre del dia per votar aquest càrrec, que representa el primer graó de l'autoritat judicial als municipis on, com a Torredembarra, no hi ha jutjat de primera instància.

 

L'elecció del jutge de pau de Torredembarra, encallada des de fa mesos

El càrrec de jutge de pau de Torredembarra es troba vacant des que el passat 1 de febrer va morir 'Thomy' Pijuan, estant encara en exercici d'aquest càrrec. Setmanes més tard del seu traspàs, l'Ajuntament de la Torre va obrir el procés de presentació de candidatures, que va culminar amb una xifra del tot insòlita: deu persones s'havien presentat per ocupar el càrrec, una xifra molt elevada en comparació amb altres processos anteriors.

 

Es tractava de cinc homes i cinc dones que tenien opció a ser jutge de pau. Al ple ordinari celebrat el passat 21 de juny es va fer la votació, en què un dels noms havia d'obtenir majoria absoluta. Un cop feta, però, cap dels candidats va obtenir els nou vots necessaris i l'assumpte va quedar congelat durant els mesos d'estiu.

 

Un nou sistema d'elecció del jutge de pau

Al ple de dijous, 25 d'octubre —en què també es votarà la proposta del govern municipal sobre les ordenances fiscals de l'exercici 2019— la qüestió ha de quedar resolta després de gairebé nou mesos amb el càrrec vacant. Els candidats a ocupar el càrrec són nou: una de les deu persones que va presentar candidatura, Lluís Torrentó, va morir fa unes setmanes. D'aquesta manera, opten al càrrec de jutge de pau:

—Francesc Ortiz Valiente

—Aurora Roldán Guerrero

—Glòria Pomares Costa

—Daniel Próspero Sanz

—Alba Quinto López

—Rosalia Papiol Fortuny

—Josep Maria Pijuan Arroyo

—Mònica Martín Solé

—Eloy Gómez Marsal

 

Dijous, el sistema d'elecció del jutge de pau serà per voltes. En una primera votació, els 17 regidors del consistori triaran els tres candidats que obtinguin més vots. A la segona votació, caldrà escollir entre aquests tres: si un d'ells obté la majoria absoluta dels vots, serà automàticament designat. En cas que no sigui així, es farà una tercera votació entre els dos candidats més votats en què quedarà escollit qui més vots obtingui.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris