ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Baix a Mar de Torredembarra tindrà un nou pla de mobilitat els pròxims mesos

El govern municipal s'hi va comprometre aquest dijous
Una imatge d'arxiu de la plaça de Josep Valls Ibern de Baix a Mar, a Torredembarra. | Aleix Figueras

 

Torredembarra posarà fil a l'agulla en les properes setmanes per resoldre el problema circulatori que es dona, des de fa anys, als carrers del barri marítim de la vila. Fa molts mesos que l'Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar reclama solucions a l'equip de govern municipal.

 

La seva presidenta Meritxell Ortiz, explica a BaixGaiàDiari.cat els problemes de circulació, «les aturades incontrolades de càrrega i descàrrega i, sobretot, el perill físic que aquest descontrol pot suposar per a les persones», en especial amb l'augment de moviment a la zona, als mesos d'estiu.

 

El govern es compromet a concretar una proposta en els propers dies

Aquest dijous, 7 de febrer, es va produir una reunió entre l'Associació de Veïns, el regidor de Governació José García i el sotsinspector en cap de la Policia Local torrenca, Miquel Àngel Marchal. Des de l'entitat veïnal reclamaven un pla integral de mobilitat al barri, que donés preferència als peatons pel que fa a la circulació. Des del govern, s'han compromès a estudiar el cas i elaborar una proposta.

 

Les dues parts s'han emplaçat a una segona reunió, que tindrà lloc d'aquí a quinze dies, en què des del govern local presentaran una primera proposta. Un cop consensuada amb l'Associació de Veïns, també serà contrastada amb els comerciants de la zona i es farà una reunió oberta per explicar els canvis. La idea és conciliar la preferència peatonal amb les necessitats de càrrega i descàrrega dels diversos establiments.

 

Amb tot, la voluntat de les dues parts és aplicar els primers canvis abans de Setmana Santa. La prova pilot del nou pla de mobilitat es duria a terme als carrers d'Isaac Peral, de Tamarit i de l'Alguer. Després de mesos de lluita, des de l'Associació de Veïns valoren «molt positivament» la trobada. «Per fi, després de molts anys de reclamacions, hem obtingut un compromís», destaca Meritxell Ortiz.

 

També et pot interessar

El Homrani aplaudeix els projectes socials de la biblioteca de Torredembarra

Torredembarra estrena un dipòsit d'aigües pluvials al passeig de Miramar