El carnaval de la Riera de Gaià eliminarà la rua de carrosses

Des de l'Ajuntament ja es van deixar entreveure canvis al final de l'edició anterior

A punt de deixar enrere les festes de Nadal, l'esperit festiu traslladarà en les properes setmanes tota l'atenció al Carnaval, una festa que enguany cau el cap de setmana del 2 i el 3 de març. Els preparatius de carrosses i de disfresses no es faran esperar, i al Baix Gaià, rues com les de Torredembarra, Roda de Berà o Altafulla tornaran a prendre el protagonisme.

La Riera de Gaià eliminarà la rua de carrosses

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Però enguany hi haurà canvis:  la Riera de Gaià eliminarà la seva rua de carrosses del seu programa de Carnaval. La decisió s'acabarà de confirmar properament a la junta de govern local del municipi, però la idea amb què es treballa és la de buscar una celebració del Carnaval «més íntima», segons ha explicat a  BaixGaiàDiari.cat el regidor de Festes de l'Ajuntament rierenc, Josep Pascual.

A la Riera, per tal de facilitar que els seus veïns puguin sortir en rues de pobles més grans, el Carnaval es trasllada al cap de setmana següent. En el cas d'enguany, doncs, tindrà lloc el cap de setmana del 9 i el 10 de març i, per tant, el vespre del dia 9 s'hauria celebrat la passada de carrosses.

A banda de la decisió de modificar la idea de Carnaval, Pascual apunta que «tampoc es podria celebrar, perquè els carrers pels quals passava estaran en obres de millora del sistema del clavegueram». Així doncs, sembla clar que el Carnaval del Baix Gaià perdrà la seva rua de tancament, a la qual assistien múltiples carrosses i comparses dels pobles de l'entorn per cloure els dies de Carnaval.

Una decisió ja previsible des de l'any passat

En acabar la rua de l'any passat, des del govern municipal de la Riera de Gaià, ja es va apuntar  una certa «preocupació» per «l'excessiu consum d'alcohol a la rua», i ja es va deixar entreveure que hi hauria canvis. «Prendrem mesures de cara al proper Carnaval, perquè això no pot ser», explicava llavors el regidor de Cultura, Albert Martín

«Hem d'estudiar l'enfocament que li volem o podem donar, però és evident que no ens podem quedar de braços plegats», comentava, apuntant a una festa més íntima i dirigida a la canalla, en la línia que sembla que enguany se seguirà, segons ha explicat Josep Pascual a aquest mitjà.