L'acte de presentació de l'ABG, aquest dijous

ABG tanca l'etapa Suñé presentant la nova llista liderada per Solivellas

Lluís Suñé, el líder de la formació els darrers 16 anys, tancarà la candidatura

L'Alternativa Baix Gaià (ABG) ha engegat aquest dijous, 4 d'abril, l'etapa post-Lluís Suñé, qui ha estat el líder de la formació des de la seva creació, l'any 2003, i que després de setze anys com a regidor a l'Ajuntament de Torredembarra i haver estat quatre cops l'alcaldable de l'Alternativa  deixa ara pas a Clara Solivellas, edil del partit des de 2015. Suñé tancarà la candidatura aquest 2019.

Els primers noms de la llista de l'Alternativa Baix Gaià (ABG) a les eleccions municipals 2019 a Torredembarra

Feia molts mesos que se sabia que Clara Solivellas seria la candidata a l'alcaldia de Torredembarra acompanyada, al número 2, de Robert Tatay. L'ABG, però, ha desvelat més noms en l'acte de presentació celebrat aquest dijous a Cal Maiam,  en concret, els de les tres persones que els acompanyaran en els cinc primers llocs. La llista quedarà així:

  1. Clara Solivellas
  2. Robert Tatay
  3. Lluís Escuredo
  4. Montse Miró
  5. Maria Tadeo

Així, l'ABG incorpora com a número 3 el veterinari Lluís Escuredo, que fins a les eleccions municipals de 2003 havia format part de les llistes del PP a la vila. Al número 4 hi va Montse Miró, que fa quatre anys havia ocupat el tercer lloc a la candidatura. Finalment, al cinquè lloc, l'ABG fitxa Maria Tadeo, pedagoga de 23 anys.

Els eixos bàsics de l'ABG, en quatre colors

Inspirant-se en l'eslògan «Tornem els colors a la Torre» que van fer servir ara fa quatre anys, el número 2 de la candidatura, Robert Tatay, ha explicat que «aquests quatre anys han servit perquè tinguem una tela blanca, ara ens falta començar a pintar». Així, amb els colors violeta, groc, vermell i verd, l'ABG ha mostrat els eixos principals de la seva candidatura: feminisme, país, progressisme i ecologisme.

La candidata a l'alcaldia de Torredembarra per l'Alternativa Baix Gaià, Clara Solivellas, ha defensat un dels trets diferencials de l'ABG en l'actual mandat: la discrepància pel que fa a la situació de la nova comissaria de Mossos que s'ha de construir a Torredembarra. Solivellas ha insistit a rebutjar Muntanyans II com a ubicació i ha subratllat la ja coneguda aposta d'ABG perquè la caserna vagi al polígon Roques Planes.

Pel que fa a la seva candidatura,  Solivellas ha reivindicat part de l'obra de govern que s'ha fet a Serveis Socials i Urbanisme, les carteres que han exercit ella mateixa i el fins ara cap de files de la candidatura, Lluís Suñé. «Sóc massoca i repeteixo», ha bromejat Solivellas a l'hora d'expressar la feina feta a l'Ajuntament.

També et pot interessar