Ciutadans demana un pla de xoc contra la delinqüència a Roda de Berà

És una de les mocions que es presenten al ple ordinari d'aquest dijous
L'Ajuntament de Roda de Berà celebra aquest dijous al vespre el primer ple del curs. | TarragonaDigital

 

Aquest dijous, 26 de setembre, l'Ajuntament de Roda de Berà obrirà el primer curs del mandat polític amb la primera sessió ordinària, la que correspon al mes de setembre. La sessió adopta el nou horari establert en el ple d'organització del nou mandat: començarà mitja hora més tard que fins ara, a dos quarts de vuit del vespre.

 

El govern porta a debat qüestions de tràmit, com l'aprovació del compte general de 2018, és a dir, el tancament dels números de l'exercici anterior; o el plànol de delimitació de les mesures per combatre els incendis forestals al terme municipal. També es votarà una modificació de crèdit i la compatibilitat d'una treballadora municipal.

 

El debat polític se centrarà en les mocions

Al marge, doncs, de les resolucions que el govern municipal de Roda de Berà portarà al plenari, el cert és que el gruix del debat polític se centrarà en les mocions que presenten tres de les formacions que hi ha a l'oposició del ple rodenc. La més destacada és la que presenta Ciutadans, que proposa mesures per millorar la seguretat i combatre la delinqüència a Roda de Berà, entre les quals pren importància la petició d'ampliar el nombre d'efectius de la Policia Local.

 

A banda d'aquest text, que defensarà l'únic edil del partit liberal a Roda de Berà, Toni Bernal, també en presenta un ERC. L'única regidora republicana al consistori, Eva Maria Giménez, defensarà una moció que insta a reduir l'ús de coberts de plàstic d'un sol ús en actes festius i populars al municipi.

 

Al seu torn, el principal grup de l'oposició amb tres regidors, el PSC, presenta dues mocions: la primera insta a reclamar la construcció del nou institut de Roda de Berà i a denunciar la precarietat de les instal·lacions actuals; mentre que la segona vol donar resposta a les amenaces d'Endesa a les administracions locals en relació al deute de les factures energètiques de les families vulnerables: la companyia elèctrica pretén que els Ajuntaments paguin aquest deute.

"⚽ Torredembarra celebra el 20è aniversari de la Penya Blanc-i-blava" "El cablejat i la xarxa informàtica de l'Ajuntament de Torredembarra, a concurs"