Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui, 17 de juliol

La coberta de la piscina, principal polèmica del ple d'octubre a Torredembarra

Un malentès va fer caure dues mocions sobrevingudes de la CUP sobre qüestions de territori
Una imatge de la sessió plenària d'aquest mes d'octubre a l'Ajuntament de Torredembarra. | Gerard Recasens

 

Ho anticipàvem, però es va acomplir: el ple de l'Ajuntament de Torredembarra d'aquest dijous, 18 d'octubre —la sessió ordinària corresponent al mes d'octubre— va ser relativament plàcid i, en general, va deixar encara lluny la flaire preelectoral. El principal debat polèmic que s'hi va viure va ser la modificació de crèdit per posar els 1,3 milions d'euros del romanent de tresoreria de 2017 a disposició del projecte de la cobertura de la piscina, per quan toqui executar-lo —per ara, s'està resolent el concurs de la seva redacció.

 

Cs acusa el Ball de Serrallonga de Torredembarra d'actuar «sense permís» a l'acte de l'1-O

Polèmica per la cobertura de la piscina al ple d'octubre a Torredembarra

Calendari en mà i fins i tot dempeus, la portaveu del PDECat i Unió, Anna Magrinyà, va liderar les crítiques al govern sobre la seva gestió d'aquest projecte. Els va tornar a acusar de «manca de planificació, de gestió i de consens» després que «des del 15 de març sabessin que disposaven d'aquest romanent de tresoreria, però no han tingut cap projecte fins ara».

 

Magrinyà es va mostrar «preocupada» per si l'expedient de licitació no arriba a estar obert en data 31 de desembre. Si això no fos així, els diners projectats anirien automàticament destinats a amortitzar crèdit, tal com marca la llei. L'alcalde Rovira li va respondre amb la «confiança» que s'hi arribarà a temps, i va apuntar que «si no, amortitzarem crèdit, que no és pas tan greu, i guanyarem capacitat d'endeutar-nos per, potser, cobrir la piscina... però això ja ho veurem».

 

La CUP també va criticar a l'equip de govern el «risc» que suposa, al seu parer, que els diners se'n vagin a pagar deute. «Les obres no estaran ni de bon tros acabades el maig de 2019, com garanteix que el govern que vingui les continuï i això no acabi sent un altre projecte inacabat?», va preguntar Toni Sacristan, insistint en un fet que també apuntava Anna Magrinyà. Amb tot, el PDECat i la CUP es van abstenir en aquest punt, mentre que el govern, Ciutadans, el PP i Avui Democràcia hi van votar a favor.

 

Un ple d'octubre a Torredembarra força plàcid

Més enllà de la piscina, es van nomenar lletrat i procurador en un contenciós-administratiu contra l'Ajuntament presentat per un agent policial per impugnar unes oposicions, que l'oposició en bloc va aprofitar per retreure al govern «falta de comunicació» pel que fa a les qüestions laborals que afecten la Policia Local.

 

A més, el plenari també va aprovar amb el suport del govern una moció del PSC que demanava un lliure accés a l'habitatge i el control de l'alça dels preus dels lloguers, i també va donar el vistiplau, per unanimitat, a una moció conjunta de tots els grups en defensa de les millores logístiques i de personal que cal fer al CAP de Torredembarra.

 

En nom de la Plataforma SOS Baix Gaià, la CUP va presentar dues mocions —contra el desdoblament de l'A-7 i contra el by-pass ferroviari de Ferran—, que per una confusió de forma van ser aparcades i es debatran, probablement, al ple del mes de novembre.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris