EN DIRECTE

❗️💨 Alerta màxima a Tarragona pel fort temporal de vent

Commemoren els 40 anys de la restauració de l'Orgue Barroc de Torredembarra amb un concert

Serà aquest dissabte 27 de juliol a les 22 hores a l'Església Parroquial de Sant Pere Apòstol

En commemoració dels 40 anys de la restauració de l'Orgue Barroc de Torredembarra es realitzarà aquest dissabte, 27 de juliol, un concert a l'Església parroquial de Sant Pere Apòstol a càrrec de Pablo Taboada Jiménez, Eduald Dantí Roura i Josep Maria Mas Bonet, a les 22 hores. 

 

Gerhard Grenzing, restaurador de l'orgue

La restauració de l'orgue barroc de Torredembarra la va fer el mestre orguener Gerhard Grenzing, a instància de la Junta per a la Restauració de l'Orgue Barroc. També a instància d'aquests, el 15 de juliol de 1979, Montserrat Torrent va ser l'organista encarregada de fer el concert inaugural, acompanyada del trompetista Francesc Brunet.

 

Josep Maria Mas Bonet, impulsor d'aquest concert, ja va fer sonar aquest orgue abans del 1979, just quan va acabar la primera fase de reconstrucció, la de la cadireta. Mas Bonet és un gran coneixedor de l'instrument i va dirigir les diverses edicions del Curs Internacional de Música Ibèrica Antiga per a orgue que tenia Torredembarra com un dels seus epicentres. 

 

Segons la cèdula d'identificació de l'orgue, els germans Guilla de Tremp van donar per acabat l'orgue l'any 1705. La música de l'orgue sempre ha estat lligada a les celebracions religioses. Actualment, cada setmana es pot escoltar l'orgue en la celebració d'ofici de diumenge i destaca la gran tasca de l'Obra Musical de l'Orgue Barroc que, fins fa escassos anys, fou l'encarregada de la cura i la difusió d'aquest element patrimonial torrenc. 

 

Detall de l'orgue de Torredembarra. | 'Orgues del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre' editat per la Diputació.